Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) bo 1. marca praznovala 68. rojstni dan. Na pobudo predsednice Darje Groznik smo na Zvezi prijateljev mladine Slovenije naš rojstni dan povezali z ljudmi, ki so imeli pomembno vlogo pri ustanavljanju naše organizacije. Včeraj smo ZPMS štipendijski sklad poimenovali po Adi Krivic, ki je bila prva predsednica ZPMS. Z nudenjem štipendije mladim zagotavljamo kvalitetnejše življenje in prvi resnejši stik s finančnim opismenjevanjem.

»Prvo promocijo Adinega štipendijskega sklada smo naredili z družbo A1 Slovenija, ki nam je prijazno dovolila prevzeti njihova družbena omrežja za en dan. S pozivom njihovim sledilcem, da pošljejo SMS s ključno besedo ZPMS (darujejo 1 eur) ali ZPMS5 (darujejo 5 eur) zbiramo sredstva za sklad, iz katerega bomo dodeli štipendije pomoči potrebnim. Želimo, da tovrstno sodelovanje postane praksa tudi v prihodnje«, je povedala Breda Krašna, generalna sekretarka ZPMS.

Hvala vsem, ki boste za Adin štipendijski sklad namenili SMS s ključno besedo ZPMS (darovali boste 1 eur) ali ZPMS5 (darovali boste 5 eur). Več informacij in poziv mladih članov OTROŠKI PARLAMENTI®.

ZA SREČNO OTROŠTVO VSEH OTROK - 1 odstotek dohodnine lahko brezplačno namenite za programe ZPMS.

Foto: ZDF/dpa/Patrick Pleul


Nazaj