Vrvež ARTish SHOPa na Gornjem trgu v Ljubljani je živahna zgodba, ki je v poletnih sobotah nepogrešljiva. V najlepšem predelu Ljubljane, ob Herkulovem vodnjaku razstavljajo umetniki, priznani in nepriznani, poznani in nepoznani. A vendar se vedno in na vsaki stojnici piše drugačna zgodba, vedno zanimiva in originalna.

ARTish ni le navaden umetniški sejem, kjer se zbirajo ustvarjalci. Postali smo prava mala družina,. ARTish je prostor, kjer si lahko mimoidoči spočijejo oči, se napolnijo z ustvarjalno energijo, ki jo s svojimi unikatnimi deli širijo ustvarjalci, se naučijo česa novega, se obdarijo in poklepetajo z ARTishani.

Na ARTish dogodku na Gornjem trgu želimo že SEDMO sezono od meseca aprila do vključno oktobra (skupaj 27 dogodkov) predstavljali številne slovenske in tudi tuji umetnike oz. ustvarjalce, obiskovalci festivala pa se bodo lahko udeleževali brezplačnih delavnic, garantirana pa je tudi nasmejana družba sodelujočih umetnikov. ARTish na Gornjem trgu je zelo pozitivno sprejet tako med obiskovalci prireditve, kot tudi podjetniki, ki imajo poslovne prostore na Gornjem trgu v Ljubljani, hkrati pa je ARTish velika popestritev in dobrodošla oživitev tega dela mesta. Z obiskom festivala smo zadovoljnji in ponosni, da je ARTish postalo prepoznavno ime za umetniški festival, to pa je rezultat dobrega dela, razumevanja sodelujočih, odprtih ušes in pa seveda, velik vložek v promocijo dogodka samega.

ARTish je postal zelo prepoznaven in zaželjen vsako soboto v mesecu, na kar smo zelo ponosni. V lanskem letu nas je obiskalo izjemno veliko število turistov, ki so se tudi vračali saj so vedeli, da smo na Gornjem trgu prisotni vsako soboto. Tedensko prisotnost na Gornjem trgu pa so podprli tudi številni redni obiskovalci ARTisha in pa tudi ARTishani, saj tako vsako soboto oživimo staro jedro Ljubljane in ta del mesta obarvamo z umetniškimi barvami in krasno energijo sodelujočih.

- ŠPELA -BOHO-: "ARTish je zame pomemben del umetniške dejavnosti v Ljubljani, saj predstavlja ustvarjalce, ki jih odraža inovativnost. Menim, da je to super praksa, saj se lahko predstavijo umetniki, ki se morda sicer ne bi."

- POLONA pražarna kave KOLEKTIV22: "ARTish se mi zdi enkraten dogodek, ki povezuje ljudi, ki si želijo ustvarjati nekaj, kar je boljšega. Nekaj, z malo več duše in osebne note. Sejem, kjer se družimo, kjer si pomagamo, kjer ustvarjamo nova prijateljstva. Pravzaprav je to neka prijetna čajanka za dušo."

- SLOVENIKA: "Ustvarjalcem ARTisha čestitamo za idejo, koncept in izvedbo ter seveda za priložnost, da se predstavimo širši javnosti!"

- MAJA ZUPAN: "ARTish je čudovit prostor umetniških del, kjer imajo umetniki priložnost se predstaviti javnosti in obiskovalci pa s svojim obiskom ARTisha izkažejo spoštovanje do umetnikov."

- CUCKOO CUPS: "Pomeni nama možnost, da se prvič predstaviva našim kupcem v živo, da z njimi poklepetava in dobiva vtis o tem, kako doživljajo naše izdelke takrat, ko jih zagledajo in primejo v roke. Pomeni nama tudi možnost, da spoznava druge slovenske ustvarjalce in z njimi izmenjava izkušnje, morda skleneva kakšna nova sodelovanja. Pomeni nama nov val navdiha in kreativnosti in resnično sva hvaležni organizatorjem, da slovenskim ustvarjalcem ponujajo tako lepo priložnost pokazati obiskovalcem kaj ustvarjamo."

Za nami je že 16 prelepih ARTish sobot ob Herkulovem vodnjaku, kjer slovenski ustvarjalci / umetniki svoja dela razstavljajo že od pomladnega aprila, unikatne trgovinice pa bodo na Gornjem trgu prisotne vsako soboto, vse do konca meseca oktobra (27.10.).

KDAJ nas lahko obiščeš?
AVGUST : 11.8., 18.8. (od 9.00 do 20.00)
SEPTEMBER : 1.9., 8.9., 15.9. in 29.9. (od 9.00 do 19.00)
OKTOBER : 6.10., 13.10., 20.10. in 27.10. (od 9.00 do 18.00)

Sledite nam

V mesecu novembru in prazničnem decembru pa nas boste lahko obiskali v kreativnem centru Poligon!