Ljubljana, 1. oktober 2020: V vsakdanu zadnjih nekaj mesecev je negotovost postala nova stalnica, kar je od vseh nas zahtevalo nemalo prilagoditev. Zaradi pomanjkanja ustreznih sredstev pa je lahko prilagoditev za mnoge, predvsem ranljivejše skupine, tudi veliko breme. Da bo novo šolsko leto prijetno za vse, so v Addiko banki zaposleni ponovno stopili skupaj in pokazali svoje veliko srce. V sklopu dobrodelnih aktivnosti Addiko Cares so zaposleni v septembru v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste-Polje zbirali šolske potrebščine za osnovnošolske otroke iz socialno šibkejših družin.

»Addiko banka je s svojimi poslovalnicami prisotna na celotnem slovenskem prostoru, zato negujemo povezave tako z lokalnim kot tudi s širšim družbenim okoljem preko družbene odgovornosti – ta je del vseh nas v Addiko banki. S projektom zbiranja in darovanja šolskih potrebščin za osnovnošolske otroke v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje smo že vrsto let v ključnem trenutku prisotni tam, kjer lahko pomagamo in to nam je v izjemno veselje,« je ob predaji donacije povedal Andrej Andoljšek, predsednik uprave Addiko Bank d.d.

Tradicionalno zbiranje šolskih potrebščin v sodelovanju z ZPM Ljubljana Most-Polje je potekalo v okviru projekta korporativne družbene odgovornosti Addiko Cares, ki zaposlenim v Addiko banki omogoča, da ostajajo zvesti humanitarni dejavnosti. S projektom Addiko Cares Addiko banka vzdržuje svojo vpetost v družbo z družbeno odgovornim ravnanjem na celotnem slovenskem trgu.


Nazaj