Spoštovani in spoštovane, obveščamo vas, da smo pričeli z vzpostavljanjem Servisa za ustvarjalce. Ta nastaja kot odgovor na problem, da samozaposleni v kulturi in kreativnih industrijah nimajo učinkovitega svetovalnega in podpornega sistema, preko katerega bi lahko našli odgovore na vprašanja, s katerimi se med opravljanjem svojega poklica neizogibno srečujejo in katera jim onemogočajo, da bi se v celoti posvetili kulturnemu, umetniškemu in kreativnemu ustvarjanju.

Zato smo se pri Društvu Asociacija in pri Poligonu kreativnemu centru odločili za razvoj celostnega podpornega sistema. Znotraj tega Asociacija prevzame predvsem področje administracije, računovodskih in pravnih obveznosti samozaposlenih. Ta del servisa je za samozaposlene ustvarjalce že javno dostopen, obenem pa tudi predstavlja osnovo, za morebitne zagovorniške dejavnosti, ki jih bosta obe organizaciji v prihodnje izvajali na tem področju. Sestavni del servisa bodo tudi brezplačne testne delavnice za samozaposlene, ki bodo potekale v letu 2019. Poligon pa bo do konca leta 2019 postavil programe za izboljševanje mehkih veščin samozaposlenih ustvarjalcev, da bodo lahko učinkoviteje organizirali svoje delo, uspešneje zamejili delo od privatnega življenja, reflektirali svojo karierno prihodnost, itd.

Več informacij o projektu najdete na tej povezavi. Servis za ustvarjalce je ključni del projekta »Servis za samozaposlene iz kulture in kreativnih industrij«, ki ga sofinancira Ministrstvo za Javno Upravo Republike Slovenije.


Nazaj