Mesec september bo zopet v znamenju medgeneracijskega druženja in izmenjave znanj ter izkušenj. V Javnem zavodu Cene Štupar – Centru za izobraževanje Ljubljana organiziramo v okviru projekta Centra medgeneracijskega učenja Ljubljana različne medgeneracijske dogodke, prireditve in delavnice, namenjene izmenjavi znanj ter izkušenj med različnimi generacijami.

Ročne spretnosti - Servietna tehnika
Prebudite v sebi ustvarjalno dušico in se nam 16. septembra ob 9. uri pridružite na delavnici, kjer bomo polepšali izgled kozarcem in steklenicam ter jih oblepili z različnimi papirnatimi serveti.

Osebnostna rast - Svetovanje delovnega terapevta, komunikacija za zdrave odnose, prijaznost in sočutje do sebe
V izvedbi Študijsko-raziskovalnega centra za družino bo ob 9.15 potekala delavnica Prijaznost in sočutje do sebe, namenjena ženskam v vseh starostnih obdobjih. Koristne nasvete o aktivnem in kvalitetnem staranju v domačem okolju ter uporabi različnih pripomočkov boste ob 13. uri pridobili na delavnici Svetovanje delovnega terapevta. Vsi tisti, ki bi se želeli izboljšati na področju komunikacije z drugimi ste pa lepo vabljeni, da se nam ob 17. uri pridružite na delavnici Komunikacija za zdrave odnose.

Računalništvo – V koraku z digitalno fotografijo
Ste bili med poletnimi počitnicami na kašnem zabavnem izletu, kjer ste v digitalni fotoaparat ujeli veliko lepih in zanimivih trenutkov? Sedaj je prišel čas, da lepo uredite in arhivirate vse zbrane slike. Na delavnici boste osvežili znanje o digitalni fotografiji in ponovili osnove urejanja fotografij, kopiranja ter arhiviranja slik na prenosnih medijih, kot je USB ključ.

Bralni kotiček – Pravljična bralna urica
Delavnica je namenjena otrokom, željnim pravljic. Pravljico »Rojstvo Ljubljane iz duha zmaja« bo bral in o njej razpravljal avtor Miha Praprotnik, prisotna pa bo tudi ilustratorka Laura Ličer, ki bo pokazala, kako se slika in barva pravljična bitja. Vabljeni!

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite na delavnicah ob Dnevu medgeneracijskega učenja, ki bo tokrat potekal 16. septembra 2015, na Linhartovi 13 (Ljubljana), v 2. nadstropju. Delavnice so brezplačne in potekajo čez cel dan, od 9.00 ure dalje. Potrebna je le predhodna prijava, in sicer na e-naslov ali na telefonsko številko 030 640 261.

www.cene-stupar.si