Berlin/München. Kot pravijo, gre ljubezen skozi želodec in za marsikoga je kuhanje za družino posebno doživetje. Na meniju so pogosto stari družinski recepti, priljubljeni otroški obroki in predvsem vsakodnevne jedi. Doma pripravljena hrana ni le odličnega okusa, ampak tudi najboljša. Sveže pripravljeni obroki, izdelani iz skrbno izbranih sestavin in pripravljeni z ljubeznijo, so dobri tako za telo kot dušo. Ob izzivih sodobnega načina življenja, stresnih službah, številnih družinskih obveznostih ter dejavnostih, v našem polnem urniku pogosto ni veliko časa za pripravo okusnih, doma pripravljenih obrokov.

Zato Bosch z modelom Cookit predstavlja prvi povezani večnamenski napreden univerzalni kuhinjski aparat s funkcijo kuhanja, ki je odgovor na ta izziv. Po zaslugi funkcij, ki vam prihranijo čas, je sedaj enostavno vsak dan skuhati doma pripravljene sveže in okusne obroke. Prvi napreden univerzalni kuhinjski aparat Bosch Cookit je bil razvit v sodelovanju slovenskih in nemških razvojnikov, od marca 2020 pa ga bodo proizvajali v tovarni BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje – v začetku za evropsko tržišče, kasneje pa še za ostale trge. Bosch Cookit odlikuje najnovejša digitalna tehnologija in je rezultat 65 letnih izkušenj in znanja podjetja pri proizvodnji univerzalnih kuhinjskih aparatov. Za tovarno je to doslej največji projekt, tako z vidika razvoja in kompleksnosti, kakor tudi z vidika investicije.

Trije načini kuhanja za neomejeno ustvarjalnost v kuhinji
Pustite domišljiji prosto pot, zaupajte v številne avtomatske programe ali pri kuhanju uporabite navodila z opisom posameznih korakov priprave. Cookit omogoča vse tri načine kuhanja. Uporabite navodila z opisom posameznih korakov ali priročnik za vodeno kuhanje ter med številnimi možnostmi izberite najljubši recept ter ga preizkusite doma. Izkoristite podporo, ki vam jo nudijo avtomatski programi. Če si želite zabavnega eksperimentiranja, Cookit ponuja tudi ročno kuhanje. Tisti, ki si želijo kuhati po svoje, lahko za pripravo jedi uporabijo vse funkcije, ki jih nudi Cookit. Cookit omogoča povsem nov način uporabniku prilagojenega kuhanja.

Postaja vroče: natančno upravljanje temperature do 200°C
Cookit ne navdušuje le s svojo individualnostjo, ampak tudi s tehnično natančnostjo, ki je tipična za Bosch. Ponudite lahko široko paleto do popolnosti pripravljenih jedi, ki bodo postrežene na idealni temperaturi nad 37°C – od nežno fermentiranega jogurta do lososovega fileja, pripravljenega z metodo sous vide, do sočnih zrezkov iz pljučne pečenke. Z aparatom Cookit postane v kuhinji resnično vroče, saj najvišje temperature dosežejo do 200°C – tudi pri ročnem načinu kuhanja. Karameliniziranje, zapekanje in praženje še nikoli ni bilo lažje.

Pametna posoda za neizmerne užitke pri kuhanju
Po zaslugi XL posode s kapaciteto 3 litrov je Cookit idealen za bolj razkošne družinske pojedine. Bi še eno porcijo? Seveda – Cookit poskrbi, da je vedno vsega dovolj. A posoda zmore še več. Premer posode ustreza ponvi povprečne velikosti, kar omogoča, da na njeni obsežni površini popražite tudi zrezke in zelenjavo. Po zaslugi pametne senzorske tehnologije v posodi, dva dodatna senzorja za toploto nenehno merita in uravnavata nastavitev temperature na dnu in v notranjosti. To zagotavlja absolutno natančnost in popolne rezultate.

Kompleti profesionalnega orodja za kuhinjo
Tisti, ki imajo pri kuhanju radi raznolikost, za posamezne korake pri kuhanju potrebujejo vrsto pripomočkov, s katerimi pripravijo posamezne sestavine in tako zagotovijo popolne rezultate. Cookit to opremo v kuhinji priskrbi avtomatsko: naj gre za strganje, gnetenje ali mešanje – po zaslugi univerzalnih rezil, 3D mešanja in dveh metlic je priprava hitra, natančna in preprosta. Tudi rezanje zelenjave na tanke trakove je s pomočjo posebnih plošč za rezanje in strganje resnično priročno. S priloženim priborom za kuhanje na pari lahko hkrati pripravljate manjše ali večje količine ali celo tri različna živila.

Povezljivost za še večjo priročnost in možnost izbire
Povezani aparat Cookit lahko še bolj priročno uporabljate z aplikacijo Home Connect. Iz obsežne zbirke receptov lahko aparatu Cookit nenehno pošiljate nove recepte, kjer so na voljo tudi številne ideje s platforme receptov Kitchen Stories, ki vam bodo gotovo v navdih. Aplikacija Home Connect hkrati omogoča prilagodljivo spremljanje postopka kuhanja – prek pametnega telefona ali celo prek inovativne funkcije glasovnega upravljanja. Uporabnikom je na primer na voljo Amazon Alexa, ki jo lahko uporabniki iz udobja kavča vprašajo, kdaj bo jed pripravljena ter hitro dobijo tudi odgovor: »Vaša rižota bo pripravljena čez 10 minut.« Aparat Cookit je že vključen v privlačno partnersko omrežje Home Connect kot sestavni del povezane kuhinje prihodnosti.

65 let izkušenj, združenih v enem aparatu
V aparatu Cookit je združenih več kot 65 let izkušenj in znanja podjetja Bosch pri proizvajanju univerzalnih kuhinjskih aparatov, pečic in kuhalnih plošč z najnovejšo digitalno tehnologijo, po zaslugi česar Cookit ponuja popolno ravnovesje med največjo mero vsestranskosti in popolnimi rezultati. Po zaslugi absolutne natančnosti senzorjev, najvišje možne temperature, velike prostornine za kuhanje in digitalne podpore je Cookit idealen pomočnik za vsak dan in vsako priložnost. Pripravljanje hrane doma je zdaj neverjetno enostavno in vedno pripelje do popolnih rezultatov.

Bosch Cookit je bil prvič predstavljen v septembru, 2019 na sejmu IFA 2019 v Berlinu, na voljo pa bo od začetka leta 2020.


Nazaj