V Centru za izobraževanje in kulturo (CIK) Trebnje bodo tudi letos za šolarje pripravili program počitniških aktivnosti Cikoletje. Gre za enotedensko preživljanje počitnic v njihovih prostorih, kjer se otroci skozi sproščen in aktiven način naučijo nekaj novega. Aktivnosti so zasnovane tako, da v otrocih zbujajo radovednost in žilico za raziskovanje, da z veseljem odkrivajo svoje talente, razvijajo nove veščine in spretnosti. Prvi termin se prične že v ponedeljek, 29. junija 2020.

Vsi starši, ki imajo pomisleke pri odločitvi, da bi svoje otroke letos poslali na tabore, letovanja in druge organizirane počitnice, hkrati pa zanje potrebujejo varstvo, imajo tako možnost otroku omogočiti zabavne aktivnosti v varnem okolju domačega kraja. “Starši so v času Cikoletja lahko brez skrbi, kako bo njihov otrok dan preživel sam doma, medtem ko so oni v službi. Zjutraj namreč otroka oddajo pri vhodu v CIK Trebnje in ga pridejo k nam iskat po službi. V tem času bo za otroka poskrbela naša skupina animatorjev, učiteljev, usposobljenih za vodenje in izvajanje pestrih delavnic za osnovnošolce. Otrok bo z njimi raziskoval nova področja, razvijal športno-gibalne veščine, se igral in pojedel topel obrok,” pojasnjuje Patricija Pavlič, direktorica CIK Trebnje, in dodaja, da je Cikoletje zato tudi rešitev za brezskrbne počitnice za starše.

V CIK Trebnje zato pri Cikoletju vsako leto sodelujejo tudi z delodajalci, ki svojim zaposlenim omogočijo varstvo njihovih otrok v programu Cikoletje, da med delom niso v skrbeh za svojega otroka. “Delodajalci na ta način zaposlene motivirajo, da je njihovo delo opravljeno dobro in učinkovito, saj ne bodo vsak trenutek delovnika v skrbeh, kako njihov otrok preživlja dan (sam) doma,” je prepričana Pavličeva, ki se ji zdi Cikoletje tudi krasna priložnost, da delodajalci mladim generacijam omogočijo razvijanje veščin in spretnosti, ki jih bodo skozi nadaljnje šolanje nadgrajevali in dobili odlično popotnico za odraščanje.

Starši sicer lahko otroka v Cikoletje vpišejo glede na njegove interese, saj so v CIK Trebnje zanje pripravili dva paketa. Prvi paket zajema eksperimentalnico ter spoznavanju kemije, fizike, biologije, astrologije in geografije, ustvarjanje v galeriji, botanične urice, eko ustvarjalnico in gibalno-plesne delavnice, medtem ko se drugi paket bolj osredotoča na zabavno učenje angleščine, ustvarjanje v galeriji ter prav tako gibalno-plesne delavnice. “Otroke bomo torej razdelili v skupine glede na izbran paket, bo pa v posamezni skupini med 8 in 12 otrok, pri čemer je treba poudariti, da bomo zaradi epidemije koronavirusa vse aktivnosti izvajali v skladu s priporočili NIJZ in šolskega ministrstva,” je poudarila Pavličeva.

Prijave za Cikoletje so še vedno odprte za termina, ki se bosta pričela 6. julija 2020 oziroma 24. avgusta 2020. Cena tedenskega programa znaša 104 evre in za drugega otroka v družini 95 evrov, vključuje pa 20 šolskih učnih ur, 15 ur športnih aktivnosti, zajtrk, kosilo in malico, jutranje in popoldansko varstvo ter vse učne pripomočke, ki jih bodo otroci potrebovali, spominsko majico in druge pozornosti. Obrazec za prijavo bodo starši našli na spletni strani www.ciktrebnje.si.

Foto: CIK Trebnje


Prenesi

Nazaj