Prijazno vas vabimo, da se nam v torek, 21. maja, ob 20.00 pridružite na ploščadi pred Dramo na razgrnitvi repertoarja za sezono 2019/20 in z nami proslavite rojstni dan Drame. Večer bo obarvan tudi glasbeno, saj bodo z nami praznovali D Drams – Jurij Zrnec, Bojan Emeršič, Klemen Slakonja, Matija Rozman in Jože Šalej –, drugi člani igralskega ansambla ljubljanske Drame in glasbeni gostje.

Pred večerno razgrnitvijo pa bo med 9.00 in 15.30 ljubljanska Drama na široko odprla svoja vrata. V gledališču postanejo vsa pravila, ki veljajo v vsakdanjem svetu, nepomembna. Tudi zakoni, celo fizikalni, do neke mere ne delujejo več, ker je v gledališču doma čarobna sila, ki ji rečemo domišljija. Domišljija pa ne pozna meja. Kadar se gledalci prepustijo, se na odru zgodi čarovnija. Gledališki ustvarjalci, ki stojijo na odru, in tisti, skriti v zaodrju, ustvarjajo čudovite svetove in like, ki v njih živijo. Na Draminem dnevu odprtih vrat boste spoznali Dramine maskerje, garderoberje, šepetalke, rekviziterje, odrske delavce, lučne in tonske mojstre, inšpiciente in še mnoge druge. To so ljudje, ki poznajo vse gledališke skrivnosti, in nekatere vam jih bodo na ta posebni Dan odprtih vrat zaupali.

Zaključene skupine, vrtci in šole prijavite obisk ali pokličite 041 311 105. Vabljeni tudi gledališki navdušenci vseh starosti, ki boste prišli posamič. Vabljeni, da se poveselimo skupaj, obdani z ljubeznijo, osrednjo temo prihajajoče sezone 2019/20! V primeru slabega vremena bo prireditev potekala na velikem odru.

Vstop na obe prireditvi je prost.

Foto: Katja Kodba / SNG Drama Ljubljana


Nazaj