Življenje nas vodi čez različna obdobja, ki so lahko polna veselja in radosti, lahko pa so tudi žalostna in temačna. Od posameznika je odvisno, kako se spopada s slednjimi. Ali ima podporo bližnjih, vidi izhod? Le majhen korak nas loči do tiste grozne besede, ki se vse pogosteje pojavlja tudi pri otrocih in mladostnikih.

Depresija je najpogostejša duševna bolezen, tako pri otrocih kot pri odraslih, in lahko prizadene vsakega od nas. V današnjem času, ki je zasičen z virtualnim svetom pa se s to duševno motnjo srečuje vse več otrok. Depresija vpliva na razpoloženje, čustva, misli in telo. Posledice te bolezni čuti vsa družina, tudi posameznikova širša okolica. Še vedno pa se o njej premalo govori, premalo ljudi pozna znake depresije, kaj šele otroci in mladostniki, ki ne znajo poiskati pomoči v tej težki situaciji.

Zato je potrebno o Depresiji spregovoriti naglas. Zato jo pišemo z veliko začetnico. Pesem MOJA je nastala z namenom ozaveščanja širše javnosti o tej bolezni ter hkrati ponuditi podporo in rešitev iz brezizhodne zanke depresije. Za pesem se je že posnel tudi videospot, v katerem v znak podpore in ozaveščanja nastopajo številni znani slovenski izvajalci in ustvarjalci. Projekt podpirajo številni znani Slovenci in Slovenke, med njimi: Tomi Meglič (Siddhartha), Jan Plestenjak, Boris Cavazza, Matjaž Jelen (Šank rock), Rebeka Dremelj, Natalija Verboten, Kaly Kolonič, piarovka in energijska slikarka, Dejan Krajnc (Poskočni), Gušti, Mojca Mavec, Omar Naber, Miro Todosovski, Sašo Gačnik, Miha Zupan (košarkar), Denis Porčić – Chorchyp, Sash Kuzma inRock Mulčki @ (otroški pevski zbor) ...

V četrtek, 13.02.2020 ob 17. uri, vas vljudno vabimo v Sputnik na Viču, kjer se bo odvijala PREMIERA projekta in videa "MOJA"
z glasbenimi akustičnimi nastopi. Brez vstopnine!

OSTALE AKTIVNOSTI
- projekt bo predstavljen tudi po vrtcih, osnovnih in srednjih šolah saj ima vse več otrok težave z depresijo – duševne motnje. To bo tudi prvi tovrstni program za otroke, ki ga že dolgo nestrpno pričakujemo in potrebujemo v Sloveniji.
- Predstavitev pesmi, videospota; predstavitve se bodo udeležili vsi nastopajoči v videospotu, mediji in predstavniki podporne skupine, ki se ukvarja s področjem bolezni že več let - organizacija ŠENT.
- Organizacija dobrodelnih koncertov in prireditev s promocijo pesmi in ozaveščanjem.


Nazaj