Potem, ko so se minuli teden v Marezigah srečali turistični ponudniki destinacije Koper in odgovorni za področje turizma v občini, so v teh dneh že izpolnili prvo obljubo srečanja. Na srečanju v Marezigah minuli teden se je namreč porodila ideja o mreženju turističnih ponudnikov v občini in t. i. Dnevih odprtih vrat turističnih ponudnikov v destinaciji Koper.

In ker obljuba dela dolg, so v teh dneh svoja vrata odprli Zeliščni raj slovenske Istre v Trseku, Kantina Romano v Popetrah in kmetija Marima v Trebešah. Ponudnikom namestitev v destinaciji in drugim, ki se v destinaciji Koper ukvarjajo s področjem turizma, so po bliže predstavili svojo ponudbo. Ob obisku Kantine Romano pa se je predstavil tudi lokalni ponudnik tartufov in izdelkov iz tartufov Di Kappa tartufi.

Udeleženci nedavno izvedenega srečanja so se sprehodili po Zeliščnem raju slovenske Istre, si ogledali rastline in dišavnice, ki jih tam vzgajajo, spoznali postopek destilacije in poskusili domače proizvode, kot so eterična olja, mazila, žgane pijače in hidrolati. V sklopu obiska kmetije Marima v Trebešah so se sprehodili tudi do bližnjega slapa Stranice, si ogledali sušilnico sadja ter degustirali domače in na popolnoma naraven način sušeno sadje.

Za konec pa so se ustavili še na turistični kmetiji Kantina Romano v Popetrah, kjer so po bliže spoznali domačo kulinariko ter izdelke s tartufi lokalnega proizvajalca Di Kappa tartufi. S tovrstnimi srečanji bodo nadaljevali tudi v prihodnje. Vsi turistični ponudniki v destinaciji Koper, ki bi jih zanimalo sodelovanje na tovrstnih srečanjih, se za dodatne informacije lahko obrnejo na turizem@koper.si.


Nazaj