Festival kraška gmajna bo tokrat potekal med 20. septembrom in 14. oktobrom 2018. Posvečen bo bogastvu in biotski raznovrstnosti kraške gmajne. Festival že tretjo leto predstavlja preplet kraške narave in dela ljudi na sproščen in preprost način. Jesenski del festivala bomo odprli 20. septembra ob 19. uri v Parku Škocjanske jame v Promocijskem kongresnem centru Pr Nanetovh v Matavunu. Posvetili se bomo gradiščem in se seznanili z njihovim potencialom v razvoju turizma na Krasu.

V nedeljo, 23. septembra 2018, ste lepo vabljeni, da nas obiščete v Štanjelu, kjer se bomo seznanili z različnimi kraškimi oblikami in jih nato uporabili kot navdih za sodobno ustvarjalnost. V okviru Dnevov evropske kulturne dediščine smo pripravili tri dogodke, ki se bodo zvrstili v starem mestnem jedru enega izmed najstarejših in najslikovitejših kraških naselij.

V jesenski mesecih kraški gostinci vljudno vabijo obiskovalce s tematsko pripravljenimi jedmi, ki jih združujejo s prvovrstnimi kraškimi vini. V času Meseca kraške kuhinje bodo potekali številni kulinarični večeri, kjer bodo lahko gostje spoznavali izbrane jedi in vrhunska vina. Jesenska ponudba kraških gostiln in turističnih kmetij bo na voljo od 5. oktobra do 4. novembra 2018. Hkrati vas vabimo, da se udeležite Odprtja Meseca kraške kuhinje – 6. oktobra 2018 na Gradu Štanjel. Pripravili smo bogat program, ki se bo pričel ob 12. uri na grajskem dvorišču.

Več informacij


Nazaj