Letošnji državni mnogoboj se bo odvijal v Domanjševcih od petka, 15. 6., do nedelje, 18. 6. 2018. Na njem taborniki iz vse Slovenije preizkušajo taborniška znanja in veščine in obenem osebnostno rastejo.

Državni mnogoboj 2018 organizira Zveza tabornikov Slovenije in društvo tabornikov Rod Veseli veter iz Murske Sobote. Letošnji se bo odvijal v Domanjševcih na Goričkem -  v okolici taborniškega doma in tabornega prostora Zveze tabornikov Pomurja, od petka, 15. 6., do nedelje, 18. 6. 2018.

Namen tekmovanja je  - poleg preverjanja taborniških znanj in veščin, ki so jih mladih osvajali med šolskim letom – predvsem podpora za razvoj mladega človeka,  gradnja motivacije za nadaljnje poglabljanje znanja, promocija vseživljenjskega učenja, preživljanje prostega časa v naravi, graditev skupinskega duha, razvijanje občutka medsebojne pomoči in spoznavanje ter druženje vrstnikov iz cele Slovenije.

Panoge, v katerih udeleženci tekmujejo, se bodo izvajale na travnikih v neposredni okolici doma, v bližnjem gozdu in po potrebi na nogometnem igrišču v Domanjševcih. Poskrbljeno bo tudi za hrano in bivanje udeležencev, ki bodo taborili v šotorih. Pričakujemo okrog 500 udeležencev, od tega 100 prostovoljcev-organizatorjev. Mladi bodo tekmovali v ekipah po pet članov, razdeljeni v devet starostnih kategorij.

Panoge tekmovanja bodo različne glede na starostno skupino, udeleženci pa se bodo pomerili v postavljanju šotora iz šotorskih kril, premagovanju ovir, signalizaciji kratkega sporočila, orientaciji, postavljanju signalnega stolpa in ognja, v lokostrelstvu, šaljivih spretnostnih nalogah in še čem.

Dan, ko se bo največ dogajalo, je sobota, 16. junij med 10h in 16h, tako da vas v tem času prijazno vabimo v našo družbo.

Več informacij