Tokratno novico namenjamo obletnicama, ki sta zaznamovali včerajšnji dan. Minila so namreč štiri leta od pravno-formalnega začetka delovanja našega zavoda Ljubljanski grad.

Kratko obdobje bi lahko rekli, ko pa se poglobimo v nekatere številke, se vendarle zdi drugače. Nekaj manj kot 800 prireditev na kulturno-umetniškem področju pove, da je Ljubljanski grad v tem kratkem času postal kulturno središče prestolnice; že dve leti zapored smo presegli zastavljeni cilj ob ustanovitvi – milijon obiskovalcev letno; to pomeni, da Ljubljanski grad ni samo kulturno središče, ampak tudi najbolj privlačna turistična točka v našem glavnem mestu.

Prvi rojstni dan je včeraj praznovala tudi naša ekipa odličnih 17 animatorjev –  junakov vodenega ogleda Časovni stroj in številnih grajskih vodnikov, ki obiskovalce popeljejo na zanimivo in nekoliko drugačno popotovanje skozi bogato grajsko zgodovino. Na 608 vodstvih Časovnega stroja smo v prvem letu navdušili nekaj manj kot 6000 obiskovalcev. Rimski vojak in svečenica, vitez Jurij, cesar Friderik III. Habsburški in njegova žena Helena Eleonora Portugalska, Napoleonov vojak in nuna bolničarka, kaznjenka in župan Ivan Hribar vas pričakujejo skozi vse leto, naslednjič že ta vikend ob 11. in 15. uri.

Več o dogodkih v prihodnjih dneh si preberite  v mesečni zloženki za april, ki vam jo pripenjamo.


Nazaj