V Europarku Maribor se je danes, 20. maja, ponovno odprla ekološka tržnica, ki bo potekala vsako sredo od 14. do 19. ure v pritličju nakupovalnega središča. Vsakdo, ki jo obišče, lahko spozna prave okuse narave z ekološko pridelanimi izdelki izključno slovenskih ponudnikov.

Bogata in raznolika ponudba
Kdor se zaveda, kako pomembni so kakovostni biološko pridelani proizvodi, lahko na ekološki tržnici v Europarku najde številne naravne in domače izdelke. Za to skrbijo različni ponudniki, in sicer Aronija (Marija Pivko) z izdelki iz aronije; Hiška zelišč (Eva Orkar Šenekar) s kozmetičnimi izdelki (deodoranti, balzami za ustnice, idr.); Ekološka kmetija (Marjan Podgrajšek) z naravnimi sokovi, moko, suhim sadjem; Bonatura (Marija Koren) z naravnimi čaji, naravnimi proteini, konopljinim oljem; Ekološka kmetija Bezjak (Marija Bezjak) s svežo zelenjavo; Ekološka kmetija Najvirt (Marjeta Polanec Najvirt) s svežo zelenjavo in sadjem; Ekološka kmetija Jožefa Polenšak (Jože Polenšak) prav tako s svežo zelenjavo in sadjem; Ekološko turistična kmetija Vrbnjak (Anton Vrbnjak) z domačimi mesnimi izdelki (salame, klobase, zaseka, ocvirki, svinjska mast, olje, idr.); Ekološka kmetija Jurič (Barbara Jurič) z jajci, pekovskimi izdelki, testeninami, poljščinami (koruza, krompir) in Ekološka kmetija Bračko Ivan (Ivan Bračko) s čebelarskimi pridelki in izdelki.

Z vprašanjem do nasveta
Dodatne odgovore in nasvete v zvezi z ekološkim kmetijstvom in zdravo prehrano pa lahko obiskovalci stojnic ekološke tržnice v Europarku Maribor dobijo od kmetovalcev in prodajalcev, ki prijazno in z veseljem odgovorijo oziroma svetujejo. Na Europarkovi spletni strani je na voljo tudi pestra izbira receptov, ki obiskovalcem Europarkove ekološke tržnice doprinese h kreativnim idejam v njihovi domači kuhinji.


Nazaj