17. maj 2018 - V Sloveniji je 3126 podjetij, ki nudijo frizerske usluge in čeprav opravljajo enako dejavnost, med sabo niso tako povezana, kot bi bila lahko.  »Želel sem, da se frizerji med sabo povežemo in ne le to, da se združimo z dobrodelnim namenom,« pravi Marko Hriberšek (na fotografiji), lastnik Frizerskega studia MH, ki letos organizira akcijo Odreži predsodek – Ambasadorstvo rok za dobrobit otrok, ki bo potekala v juniju.

V okviru omenjenega projekta poziva vse slovenske frizerje, da se mu pridružijo in najprej v sredo, 13. junija trideset odstotkov svojega zaslužka namenijo Centru za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje (CVIU), nato pa v nedeljo, 24. junija od 10. do 17. ure v okviru festivala Pljusk na plaži Velenjskega jezera s frizerskimi dejavnostmi zbirajo denar za isti namen.

»Želel sem pomagati otrokom s posebnimi potrebami, v Sloveniji sicer  obstaja 32 centrov CVIU, a odločil sem se, da najprej pomagam tistemu v svojem domačem kraju.  Akcija Odreži predsodek je idealna priložnost, da frizerji s skupnimi močmi prispevamo nekaj za tiste, ki pomoč res potrebujejo,« pravi Hriberšek. Zbrane donacije bo CVIU Velenje uporabil za obnovo in ureditev previjalnice.

Marko Hriberšek je pred štirimi leti odprl frizerski salon in brivnico Frizerski studioMH v Velenju, ob četrtkih pa ga lahko srečamo v Ljubljani v Frizerskem salonu BKuster Hairdressing. Med njegovimi rednimi strankami je tudi Tanja Skaza, direktorica podjetja Skaza, pod njegovimi spretnimi prsti pa so se znašli tudi številni drugi znani, med njimi tudi pevka Maja Keuc. Redno hodi na izobraževanja v London, Zagreb, na Malto in se uči od najbolj priznanih domačih in tujih frizerjev.

Prijave frizerjev iz cele Slovenije zbirajo do četrtka, 31. maja 2018 na telefonski številki 031 594451.