Predstava Proces ali Žalostna zgodba Josefa K. (fotografija) v režiji Matije Solceta gostuje v Montrealu od 12. do 14. novembra. Predstava je nastala bežno po motivih romana F. Kafke Proces, režiser predstave je Matija Solce, igrata Miha Arh in Miha Bezeljak, dramaturgija Jelena Sitar Cvetko, likovna podoba Primož Mihevc in Matija Solce.

Proces ali Žalostna zgodba Josefa K.
Bežno po motivih romana F. Kafke Proces / 15 +
Režiser: Matija Solce
Premiera: April 2012

V nadčasovni glasbeno-lutkovni kompoziciji se v vlogi Josefa K. znajde gledalec. Igra ga neusmiljeno prestavlja v brezizhodne situacije, seznani ga z drobovjem družbenega stroja pa tudi z intimnim svetom nekaterih Josefu K. dragih ljudi. Gledalec je postavljen v središče dogajanja, kjer se mora na milost in nemilost odgovorno podvreči Procesu. Med občinstvom in okoli njega se vrstijo različne gledališke tehnike: črni humor ročnih lutk, poetičnost gledališča predmetov in kabarejska improvizacija. Stroj sistema ženeta dva igralca, glasbenika in lutkarja. Nežne lutkovne scene se izmenjujejo z močnimi ritmičnimi učinki, ki se občasno sprevržejo v koncert.

Predstava je na 7. bienalu lutkovnih ustvarjalcev Slovenije prejela nagrado za najboljšo uprizoritev - GRAND PRIX. Predstava je na 8. mednarodnem lutkovnem festivalu za odrasle PIERROT v Stari Zagori (Bolgarija) septembra 2013 prejela nagrado za režijo.

Doma imamo polne roke dela v obeh delavnicah in na velikem odru, vse za decembrsko premiero, v studiu imamo delavnice za aprilsko premiero, v Mali dvorani igramo Pepelko, ki je za IZVEN v soboto že razprodana. Sobotni popoldan bo v znamenju zgodb, tokrat na temo Dobrota je sirota. Začnemo ob 16. uri v Minoritski kavarni, program je brezplačen.

Prihodnji teden začnejo s predstavami MINI abonenti, prideta mali modri in mali rumeni. Ta večkrat nagrajena uspešnica bo za IZVEN na sporedu v soboto, 21. novembra. Gotovo bo razprodana, zato pohitite.

Zunaj naših samostanskih zidov pa sije sonce! Uživajte.

Več informacij

Foto: Boštjan Lah