Lukovica, 13. maj 2019: HOFER je pretekli vikend svojim kupcem in zaposlenim razdelil 100.000 nakupovalnih vrečk iz recikliranega materiala, namenjenih večkratni uporabi. Na tovrsten način osveščajo in ponujajo konkretne rešitve množične porabe klasičnih plastičnih vrečk, ki jih HOFER sicer v juniju umika s svojih polic. Po naznanilu o junijskem umiku plačljivih klasičnih plastičnih vrečk in napovedi, da do konca 2019 umika tudi vatirane palčke s plastičnim delom in plastični pribor za enkratno uporabo, HOFER nadaljuje osveščanje o okolju prijaznejšem nakupovanju.

PRI HOFERju poudarjajo: »Pomembno je osveščati, vseeno pa moramo sprejeti tudi pomembne odločitve in ponuditi konkretne rešitve. Pri HOFERju smo se odločili, da v juniju iz prodaje umaknemo plačljive klasične plastične vrečke, do konca leta pa tudi številne plastične izdelke za enkratno uporabo. Ponuditi želimo tudi rešitve, zato smo med drugim razdelili vrečke za večkratno uporabo, s katerimi upamo, da nas bodo kupci obiskovali v prihodnje.«

HOFER s kupci in svojimi zaposlenimi za okolju prijaznejše nakupe
Z razdelitvijo omenjenih nakupovalnih vrečk za večkratno uporabo želi trgovec svoje kupce še dodatno osveščati in spodbuditi k odgovornemu nakupovanju in skrbni izbiri nakupovalnih vrečk. Tudi kupci lahko namreč že z izbiro nakupovalne vrečke bistveno vplivajo na okolje. Ker so največji ambasadorji podjetja ravno zaposleni, je svojo vrečko prejelo tudi več kot 1.800 HOFERjevih sodelavk in sodelavcev.

Trajnostna izbira nakupovalnih vrečk v HOFER trgovinah
Poleg omenjene nakupovalne vrečke za večkratno uporabo iz recikliranega materiala, so v trgovinah HOFER na voljo tudi preostale trajnostne izbire: PEFC certificirana papirnata vrečka, nakupovalna torba za večkratno uporabo v različnih barvah in Fairtrade bombažna vrečka »Manj je v(r)eč« (del sredstev od prodaje HOFER namenja društvu Ekologi brez meja).

Več informacij o HOFERjevi lastni iniciativi Danes za jutri.


Nazaj