Nova Gorica, 16. oktober 2014 – V soboto, 18. oktobra, bo Hitov igralniško-zabaviščni center Perla gostil skupno turistično predstavitev destinacij Rogaška Slatina in Podčetrtek. Slovenskim in italijanskim gostom ter poslovnim partnerjem se bodo predstavili ključni ponudniki turističnih in drugih storitev, programov in izdelkov, značilnih za prepoznavni slovenski termalni destinaciji.    

Rogaška Slatina in občina Podčetrtek združujeta moči in se skupaj predstavljata kot ena najbolj prepoznavnih in priljubljenih slovenskih zdraviliških turističnih destinacij. Več kot 400-letna tradicija turizma zaznamuje to zaokroženo turistično območje, ki z neokrnjeno naravo, termalnimi vrelci, udobnimi namestitvenimi možnostmi, ponudbo številnih športnih aktivnosti ter zdraviliških, zdravstvenih in drugih storitev za dobro počutje privablja obiskovalce. Ti, ob domačih seveda, večinoma prihajajo iz Rusije, Italije, Izraela, Azerbajdžana, z germanskih trgov in sosednje Hrvaške, pravijo v Javnem zavodu za turizem in kulturo Rogaška Slatina. Turistično ponudbo Rogaške Slatine dopolnjuje tudi družba Hit, ki je že leta 1989 v prostorih GH Donat odprla vrata igralnice, ki jo danes poznamo kot Casinò Fontana.   

Družba Hit zato v Novi Gorici gosti skupen predstavitveni dogodek, ki je namenjen vsem lokalnim prebivalcem, obiskovalcem centra, pa tudi poslovnim partnerjem, ki si želijo pobližje spoznati številne možnosti preživljanja prostega časa v Rogaški Slatini in Podčetrtku.

V soboto, 18. oktobra 2014, se bodo od 19. ure dalje v veliki avli centra Perla predstavljali ponudniki namestitvenih kapacitet (GH Donat, GH Sava, GH Rogaška, Hotel Slovenija, Hotel Aleksander, Terme Olimia), Medical center Rogaška, igralnica Casinò Fontana ter TIC Rogaška Slatina. Dogodku pa se s svojim izdelki pridružujeta še Kozmetika Afrodita in Steklarna Rogaška.

Za obiskovalce pripravljajo pokušino lokalnih kulinaričnih posebnosti (Gostišče Jurg in Društvo Gaja - društvo za ohranjanje slovenskih narodnih jedi in običajev občine Rogaška Slatina) ter vin Kleti Kregar. Vinogradniško in vinarsko tradicijo Kleti Kregar, kjer so že od leta 1860 razvajali dunajski dvor in goste zdravilišča Rogaška Slatina, bodo obiskovalci v soboto od 17. ure dalje lahko  spoznavali tudi v vinoteki Solum na Bevkovem trgu. Za glasbeno spremljavo in razvedrilo na večernem dogodku v Perli bosta poskrbela Barbara Rehar (vokal) in Boštjan Letnar (klavirska harmonika), dogodek pa bo popestrila tudi zanimiva nagradna igra.

Več informacij