Dol pri Ljubljani, 11. septembra 2018: Čarobni dan je v zadnjih devetih letih prerasel v odmevno prireditev, ki svojim obiskovalcem s celodnevnim programom in raznolikimi aktivnostmi že tradicionalno ponuja odlično priložnost za družinska doživetja, igre, ples, zabavo, rekreacijo in ustvarjanje.

V Arboretumu Volčji Potok, ki so ga tudi na drugo septembrsko nedeljo obiskale številne družine z otroki iz vse Slovenije, se je med razstavljavci ponovno predstavila tudi družba JUB s svojimi barvami za dom in drugimi novostmi. Malčki in šolarji so se lahko na njihovem razstavnem prostoru udeležili Bojanove velike slikarske delavnice, ki je bila znova med najbolj obiskanimi. Pod drevesnimi krošnjami so lahko otroci ustvarjali imenitne risbice na slikarskih stojalih ali pa na stiroporu barvali svoje najljubše like iz animiranih filmov.  Bojan, ki ga vsi dobro poznamo iz istoimenske risanke, jih je pri delu ves čas spodbujal, sicer pa so bile barvite kombinacije mladih ustvarjalcev, razstavljene na letošnji slikarski galeriji, tudi letos deležne mnogih pohval ter občudovanja mimoidočih.  

JUB je svojim obiskovalcem na razstavnem prostoru predstavil tudi prenovljeno generacijo DIPI niansirnih sredstev, saj mnogi doma radi ustvarjajo svoje barve najraje sami. Poleg devetih obstoječih so odslej na voljo še štirje novi odtenki, vsi pa v atraktivni in posodobljeni embalaži zagotavljajo še večjo intenzivnost odtenkov z enako vsebino sredstva. V Arboretumu so lahko dobili brezplačne vzorce že pripravljenih barvnih odtenkov, da bi doma lahko preverili, kako posamezna barva deluje na  izbrani stenski površini.

Dodatno je tistim, ki se bodo odločali za prenovo bivalnih prostorov, predstavil tudi privlačno novost, aplikacijo JUB Home painter za pametne telefone. Uporaba aplikacije, ki vam omogoča vizualizacijo želenih barvnih kombinacij v različnih prostorih vašega doma, je povsem enostavna. Potrebujete le fotografijo prostora, ki ga želite preurediti, v barvni karti JUB Favourite feelings pa morate izbrati in označiti še svoj priljubljen odtenek. S pomočjo te brezplačne aplikacije, ki je dostopna v Google play in i-Store, boste lahko izbirali tudi odtenke za fasado objekta ter primerjali možne kombinacije in rešitve, preden boste sprejeli končno odločitev. Za čim boljšo uporabniško izkušnjo vam bo kalkulator porabe ponujal tudi izračun potrebne količine barv za določen prostor ali prenovo zidne površine. Koristne informacije o barvnih trendih in druge novosti so vam vedno na voljo tudi na spletni strani www.jub.si.

Foto: arhiv JUB