Stand-up je pri nas že dobil svoj prostor, takšne in drugačne brade navdušujejo publiko po vsej Sloveniji. V sivem januarju pa nas bo nasmejal prodoren talent, ki je pred kratkim oder grel z enim izmed začetnikov scene pri nas, Tinom Vodopivcem.

Punch zvezda Jan Kreuzer je pronicljiv, bizaren in brezkompromisen do tabujev. Včasih hodi zelo po robu, ampak s svojo duhovitostjo opraviči svoj nekoliko bolj krut pogled na svet. Brez dlake na jeziku odpira številne tematike, tudi sosedske, o modernih starših ter medicinski konoplji. Pod okriljem očeta slovenske stand-up komedije, Andreja Težaka Teškya, pa je pripravil svoj solo prvenec Pušenje v Dolini šentflorjanski.

Premiera drzne komedije bo zadnjo januarsko soboto, v ljubljanskem SiTi teatru. Črnjan, ki je lani osvojil Triglav, nas bo popeljal skozi bizarne dogodivščine človeka, ki po treh desetletjih življenja, nekaj propadlih zvezah in nekaj skajenih jointih stopa v svet odraslosti. V razgibanem avtobiografskem humornem popotovanju se na svoji poti dotakne marsikatere tematike - vse od medosebnih odnosov, slovenceljstva, malomeščanstva do spolnosti in problematike (ne)legalizacije konoplje.

Če že ne zaradi smeha in sprostitve, je to lahko prvi korak k izpolnjevanju novoletne zaobljube o bolj krepkih trebušnih mišicah po praznikih.

Foto: Jan Čermelj


Nazaj