V obdobju, ki ga zaznamuje pandemija koronavirusa, je varnost na prvem mestu – tudi v gostinskih lokalih. V dunajski pražarni kave Julius Meinl so se na spremenjene razmere odzvali s posebnim izobraževanjem za gostince ter lokalom, ki pri pripravi kave zagotavljajo najvišjo raven varnosti in higiene, ter posebnim certifikatom za varnejšo pripravo kave. Kavo, pripravljeno po posebnem protokolu, vam postrežejo že v 59 slovenski kavarnah, njihovo število pa še raste.

Kot podpora gostincem, ki želijo svojim gostom zagotoviti najvišjo raven varnosti in higiene, je nedavno zaživelo usposabljanje za varnejšo pripravo kave. Izobraževanje sledi posebnemu protokolu, ki je bil razvit v sodelovanju z AISC - Avstrijskim društvom za nadzor okužb, posebej za kavarne, hotele in restavracije (segment HoReCa). Osredotoča se na vse faze priprave kave in specifike postrežbe, ter gostincem pomaga, da svojim strankam še naprej zagotavljajo najvišjo kakovost in varnost.

»Poleg priporočljive razdalje, uporabe mask in razkuževanja rok, so ključni tudi manjši, a prav tako pomembni ukrepi, ki zagotavljajo popolno varnost. Potrebno je na primer poskrbeti za vrečke s sladkorjem, čajem ali piškoti, da si jih gostje ne strežejo sami. Zagotoviti je potrebno tudi pravilno higieno ob ravnanju s posodo, kavnimi aparati ter vsehmi napravami ali terminali, ki se jih dotika osebje ali stranke. Šteje vsaka malenkost,” je povedal Črtomir Brezavšček, vodja marketinga in kakovosti v Julius Meinl d.o.o.

Spletnemu usposabljanju sledi praktični preizkus postopkov
Spletni tečaj usposabljanja s pomočjo video posnetkov strokovnjakov za kavo ponuja praktične nasvete o vseh fazah priprave različnih vrst kave in drugih proizvodov, povezanih s porabo kave. Sledi končni izpit, s katerim v Julius Meinl ovrednotijo znanje, nato pa njihova terenska ekipa izvede praktično oceno postopka. Po uspešnem zaključku izobraževanja lokal prejme certifikat – dokler se stanje ne bo stabiliziralo, pa bodo ekipe Juliusa Meinla na terenu mesečno tudi preverjale, ali vsi, ki so pridobili certifikat, zagotavljajo varnostne pogoje, predvidene s postopkom "varnejša priprava kave".

»Zaupanje in varnost naših partnerjev ter njihovih gostov ostajata naši glavni prioriteti. Kot kaže, se bo dinamično spreminjanje razmer nadaljevalo - tudi v gostinstvu, zato smo prepričani, da se nam bo pri naših prizadevanjih za zagotavljanje maksimalne varnosti, za goste in osebje, pridružilo vse več lokalov,« dodaja Brezavšček.  

Več informacij


Nazaj