(Maribor, 16. julij 2020) Zavod za turizem Maribor - Pohorje vabi v soboto, 25. julija 2020, na vinsko obarvana doživetja Maribora in okolice. Tako bodo obeležili tradicionalno postavljanje klopotca pred Hišo Stare trte na Lentu, vsakoletno prireditev, ki pa je letos zaradi omejitev, ki jih prinašajo ukrepi proti širjenju okužbe z novim koronavirusom, ne bo. Najstarejši trti sveta bo klopotec – edinstven in nepogrešljiv simbol lokalne vinske pokrajine – kljub temu delal družbo, in sicer od konca julija do znamenitega martinovanja v novembru.

Zadnja soboto v juliju je dan, ko v Mariboru tradicionalno postavljamo klopotec pred Hišo Stare trte na Lentu. Da bi Mariborčani in obiskovalci mesta kljub omejitvam, ki jih prinašajo ukrepi proti širjenju okužbe z novim koronavirusom, ta dan preživeli v dobri družbi in pri tem doživeli odlično vinsko ponudbo mesta in okolice, je Zavod za turizem Maribor - Pohorje v sodelovanju s ponudniki organiziral naslednja vinska doživetja:

Sobota, 25. julij 2020
• Po poti najlepših vinskih zgodb do najstarejše trte na svetu
• Mestni griči z Lufta
• S turistično ladjico na degustacijo vina
• Voden ogled v ekskluzivni družbi mestnega viničarja
• Degustacije v Hiši Stare trte
• Kolesarski izlet po poti Stare trte

Nedelja, 26. 7. 2020
• Ko zapojejo klopotci – postavljanje klopotca na Fontani vin Vodole

Nakup doživetij
Doživetja je mogoče kupiti na spletni strani (vinska doživetja) najkasneje do srede, 22. julija 2020.

Doris Urbančič Windisch, direktorica Zavoda za turizem Maribor - Pohorje (ZTMP): »Letošnja alternativa tradicionalnemu postavljanju klopotca je odlična priložnost za spoznavanje poletnih vinskih doživetij tudi za domačega gosta. Z unovčitvijo turističnega bona obiskovalcem nudimo varen in kakovosten oddih na Štajerskem. Ob tem ugotavljamo, da so aktualne razmere pripomogle k učinkovitejšemu povezovanju različnih ponudnikov v destinaciji in oblikovanju novih turističnih produktov, ki jih je možno kupiti tudi preko spletne strani

Foto: Vid Ponikvar - Sportida


Nazaj