Poletni dnevi so namenjeni uživanju na prostem in marsikdo se že veselo odpravlja na morski oddih. Tega si je privoščila tudi modna navdušenka Tjaša Kokalj Jerala, ki je prve dni poletja tako preživela na obali. Tjaša, ki je sicer tudi zagovornica zdravega načina življenja in nege svoje kože, opozarja na pomembnost zaščite naše kože pred sončnimi žarki, ki so zelo nevarni, predvsem pa lahko pustijo trajne posledice za naše zdravje.

Sama priznava, da je bila včasih kar malce malomarna glede nanašanja sončne kreme, danes pa si želi, da bi poslušala svojo mamo, ki ji je ves čas prigovarjala in poudarjala, kako pomembno je zaščititi svojo kožo pred soncem. Kako močno je sonce, je opazila na vsakodnevnih sprehodih z vozičkom s svojima puncama, zato je nanos sončne kreme Anthelios, blagovne znamke La-Roche Posay, prva stvar, ki jo naredi zjutraj. Ob tem pudarja, da ni pomembno le, da poskrbimo zase, temveč tudi za naše najmlajše in bližnje ter se pred soncem ustrezno zaščitimo.

»Zaščita pred soncem je nujna, mazanje s kremo z zaščitnim faktorjem pa bi moralo postati del našega vsakdana skozi vse leto. Na soncu se moramo obnašati odgovorno tako do naše kože kot posledično do našega zdravja,« poudarja Tjaša.