(Slovenska Bistrica / Maribor, 28. januar 2015) Dobrodelno združenje Koraki za korakce je opremilo še eno, že dvanajsto gibalnico. S pomočjo sredstev, zbranih na 4. dobrodelnem koncertu s Perpetuum Jazzile aprila lani, so OŠ s prilagojenim programom Minke Namestnik – Sonje v Slovenski Bistrici donirali številne pripomočke za razvoj gibalnih sposobnosti, kot so gugalne plošče in valji, gugalna vreča, pedalo s kolesi ter pisana paleta pripomočkov za pridobivanje ravnotežja.

Danes jih je otrokom in predstavnikom šole v imenu združenja uradno predala predsednica Andreja Kračun. Na omenjenem koncertu pa so prav tako zbirali sredstva za malice in kosila otrok na tej šoli. Temu namenu se je s svojim prispevkom pridružila tudi vokalna skupina Perpetuum Jazzile. Ob predaji donacije je zbrane nagovorila Klavdija Fridrih, ravnateljica OŠ Minke Namestnik – Sonje: »Obe donaciji, tako za terapevtske pripomočke kot za šolsko prehrano, sta nam olajšali šolsko leto. Otrokom, ki jim je narava namenila življenje z drugačnostjo, pa sta polepšali čas, ki ga preživijo pri nas. Z novo gibalnico jim omogočamo dodatno možnost napredovanja in razvoja ter lažje pridobivanje novih izkušenj, znanj ter spretnosti, seveda vse skozi igro. Združenju Koraki za korakce se za posluh za naše potrebe zahvaljujemo iz srca in želimo še veliko korakov na poti dobrodelnosti.«

V dobrodelnem združenju Koraki za korakce se, po lanskem letu, ko so zbrali preko 25.000,00 evrov, pripravljajo na nove podvige. Ob tradicionalnem majskem pohodu, ki bo 23. maja, in na katerem bodo zbirali sredstva za opremo gibalnic v treh osnovnih šolah, načrtujejo še nekaj novih aktivnosti, s katerimi bodo pomagali predvsem otrokom.

Opis fotografij:
1: Predstavnica združenja Koraki za korakce je OŠ Minke Namestnik - Sonje predala še simbolični spomin;
2: Z gibalnico otrokom omogočajo dodatno možnost napredovanja in razvoja;
3: Otroci OŠ Minke Namestnik - Sonje so predajo donacije tudi glasbeno obarvali;
4: Delovna terapevtka je z eno od učenk prikazala uporabo terapevtskih pripomočkov.

Avtor fotografij: Koraki za korakce


Nazaj