20. december 2018 - Na policah vseh Lidlovih trgovin po Sloveniji je od 19. novembra dalje na voljo praznična linija Deluxe, ki je tudi letos dobrodelno obarvana. Že šesto leto zapored Lidl Slovenija del sredstev od prodaje namenja nakupu opreme za zdravljenje in rehabilitacijo otrok. Donacija bo letos namenjena postavitvi poligona, na katerem se bodo otroci na otroškem oddelku Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta RS – Soča, ki ne morejo hoditi, učili spretnejše vožnje z vozičkom. Praznična linija izdelkov Deluxe vključuje praznične izdelke vrhunske kakovosti, ki bodo obogatili praznične jedi.

Sodelovanje podjetja Lidl Slovenija in URI – Soča druži dolgoletno partnerstvo z namenom omogočanja še učinkovitejše rehabilitacije za otroke. Z minulimi donacijami je Lidl Slovenija pomembno obogatil nabor pripomočkov na otroškem oddelku za rehabilitacijo, kar omogoča lažje in hitrejše okrevanje otrok. Letos se sodelovanje nadaljuje, donacija pa bo namenjena nakupu opreme za postavitev poligona, na katerem se bodo otroci učinkovito naučili vožnje z invalidskim vozičkom. »Naša praznična linija izdelkov Deluxe je že tradicionalno dobrodelno obarvana in tudi letos skupaj z URI - Soča nadaljujemo s plemenitim poslanstvom. V teh letih smo spoznali, kako pomemben je širok nabor različnih pripomočkov za rehabilitacijo, ki otrokom omogočajo učenje samostojnosti, s tem pa se lažje vključijo v svoje okolje. Na poligonu se bodo lahko naučili vseh veščin in spretnosti vožnje z invalidskim vozičkom, s čimer bodo postali bolj mobilni, krepili svojo samopodobo, postopno pa tudi razbremenili starše,« je ob napovedi donacije dejala Tina Cipot, vodja službe za korporativno komuniciranje v Lidlu Slovenija. Lidl Slovenija donacijo Deluxe podarja v okviru svoje trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet, ki letos obeležuje peto leto obstoja. 

Učenje vožnje z vozičkom za večjo samostojnost
Uporaba vozička na ročni pogon ali elektromotorni pogon je za otroke, ki ne morejo hoditi, nujni pripomoček, s katerim si odpirajo okno v svet. Omogoča jim večjo samostojnost pri vsakodnevnih opravilih in pripomore k mobilnosti ter jim omogoča učinkovito vključevanje v šolsko okolje in med vrstnike. A vožnje ter spretnostnih veščin uporabe vozička se morajo otroci šele naučiti. Poligon za učenje vožnje z vozičkom otrokom pomaga pri učenju spretnostnih veščin vožnje in s tem omogoča večjo samostojnost. Dr. Katja Groleger Sršen, dr. med., vodja oddelka za rehabilitacijo otrok na URI – Soča: »Poligon za učenje vožnje z vozičkom bo otrokom na njihovem oddelku za rehabilitacijo omogočal sistematično učenje in pripravo na uporabo vozička v domačem okolju, ki je bolj zahtevno kot bolnišnično okolje. Otroci se morajo naučiti obvladovanja vozička na različnih površinah in klančinah, pri premagovanju ovir, vključevanju v cestni promet in sodelovanju pri športnih dejavnostih.«

Izdelku Deluxe za čarobne praznike
Lidl Slovenija z letošnjo praznično linijo izdelkov Deluxe svoje kupce nagovarja k uživanju v prijetnih družinskih trenutkih. Linija izdelkov vključuje izvrstne praznične delikatese, kot so siri, salame, izbrani morski sadeži, ribe ter bogat nabor sladic.