Beli lipicanci iz Kobilarne Lipica se bodo v petek, 6. decembra, podali na prav posebno vožnjo. Med otroke bodo popeljali Miklavža, ki bo v njihovo praznično okrašeno kočijo vstopil iz poštne palače v Trstu in se z njo peljal vse do tržaškega Velikega trga. Tako se bodo lipicanci znova podali po ulicah Trsta, kjer so pred stoletji že vozile poštne kočije, in med otroke pripeljali veselje ter praznično vzdušje.

Prihod belih lipicancev v Trst bo povezan s televizijskim snemanjem božične oddaje italijanske državne televizije RAI. Zvok kopit, ki bo odmeval med vožnjo, pa bo izzvenel tudi kot povabilo na božični televizijski koncert Občine Trst, ki bo v nedeljo, 15. decembra, ob 20. uri v Veliki poštni palači v Trstu. Zato bo lipicancem na Velikem trgu v Trstu v petek, 6. decembra, kmalu po 18. uri izrekel dobrodošlico tudi župan Občine Trst Roberto Dipiazza, skupaj s pobudniki koncerta iz Srednjeevropskega inštituta za zgodovino in kulturo "Josip Pangerc".

V prihodnjih dneh bodo beli lipicanci pripravili praznično vzdušje tudi v Lipici, kjer bodo v dneh od 26. decembra do 5. januarja nastopili na nizu prazničnih predstav.

Prisrčno vabljeni na praznična doživetja z lipicanci.


Nazaj