Podjetje MIK Celje je tudi letos, že enajstič  zapored, na brezplačne počitnice odpeljalo otroke iz socialno ogroženih družin. Do danes so počitnice podarili že skoraj 1000 otrokom, letos pa se bo to število povečalo še za 200 otrok.

Podjetje MIK Celje, eden vodilnih slovenskih proizvajalcev stavbnega pohištva, je tudi letos izvedlo veliko humanitarno akcijo, pod okriljem katere organizirajo in izvedejo  vsako leto brezplačne počitnice za otroke iz socialno ogroženih družin. Letos so število otrok, katerim podarjajo počitnice povečali iz 100 na 200. Tako prva skupina 100 otrok iz Murske Sobote, Maribora, Slovenske Bistrice in okolice Celja v spremstvu desetih animatorjev in predstavnice podjetja te dni letuje v prijetnem okolju mladinskega letovišča na Debelem rtiču. V naslednjem terminu pa se jim pridruži še 100 otrok iz Novega mesta, Kranja,  Nove Gorice in Izole.

Na brezplačnih počitnicah do zdaj že 1000 otrok
V podjetju MIK pravijo, da se jasno zavedajo, da lahko z dobrim delom in poslovanjem zelo močno vplivajo na kakovost življenja v družbi. Ne le zaposleni in kupci, ki so tako ali tako glavna odgovornost in skrb vsakega dobrega podjetja, tudi skrb za dobrobit  širše družbe bi morala biti danes že stalnica prav vsakega podjetja. Zato v okviru svojih družbeno odgovornih aktivnosti posebno pozornost namenjajo otrokom iz socialno šibkejših družin. Letos so tako na brezplačne počitnice odpeljali že enajsto generacijo otrok.

Za letošnje humanitarno letovanje so sredstva zbirali na prav poseben način, in sicer z dobrodelnim kolesarjenjem pod imenom S SRCEM NA KOLO.  Sto zaposlenih iz podjetja MIK, ter njihovih poslovnih partnerjev in prijateljev, je v petih dneh prekolesarilo skupaj kar 578 kilometrov od Murske Sobote do Izole, podjetje MIK s poslovnimi partnerji pa je za vsak prekolesarjen kilometer vsakega kolesarja v sklad za brezplačne počitnice doniralo en evro. Tako so zbrali skupaj 58.000 eur, kar je dovolj, da letošnje poletje polepšajo kar 200 otrokom.

Kot pravi direktor podjetja MIK, Franci Pliberšek, bi si želeli, da bi bilo otrok, ki zaradi socialne stiske ne morejo na počitnice s straši vedno manj, saj je to radost, ki bi jo morala skupaj uživati cela družina. A dokler bo treba, bo podjetje MIK sodilo med tiste, ki se bodo trudili, da pomagajo in vsaj na tak način olajšati stisko tistim, ki potrebujejo pomoč.

Letos se je otrokom na Debelem rtiču poleg vodstva podjetja MIK, z direktorjem Francijem Pliberškom na čelu, pridružil tudi predsednik Rdečega križa Slovenije, prof. dr. Dušan Keber, ki je pozdravil humanitarno dejavnost podjetja MIK in izrazil upanje, da bo podjetje MIK nadaljevalo svoje poslanstvo tudi v prihodnje.

Nepozabno doživetje je tudi velika skrb in odgovornost za podjetje
Podjetje MIK otroke iz socialno ogroženih družin dobesedno odpelje na počitnice, saj so celoten projekta zasnovali tako, da počitnice organizirajo in izvedejo sami  s pomočjo stalne ekipe animatorjev . Vse od zbiranja prijav do spremstva na letovanju je njihova skrb. Tako MIK-ova karavana otroškega smeha, kot imenujejo akcijo, ni le lepa misel zaposlenih, ampak tudi velika odgovornost in skrb, ki se na koncu seveda spremeni resnično veselje za celo podjetje.  Pester program, številne delavnice in športne aktivnosti s katerimi dopolnjujejo  kopanje in zabavo na plaži so za otroke nepozabno doživetje in svojevrstna izkušnja, ki  pusti za seboj številne novo stkane prijateljske vezi, ki jih otroci negujejo tudi potem, ko se morska dogodivščina zaključi.

Družbena odgovornost je ena ključnih komponent sodobnega, krožno usmerjenega  gospodarstva
Dati otrokom, ki jih je vsakodnevno življenje prikrajšalo za brezskrbne radosti, vsaj nekaj lepih doživetij in spominov je za naše podjetje neprecenljivo in radi bi, da bi se več slovenskih podjetij in posameznikov odločilo za tovrstno pomoč. Družbena odgovornost za podjetje MIK nikakor ni strošek, kot družbeno odgovornost še vedno vidijo nekateri gospodarstveniki. Družbena odgovornost je ena ključnih komponent uspeha sodobnega, krožno usmerjenega  gospodarstva, ki mora svoje temelje graditi ne le na ekološki osveščenosti in varovanju okolja, pač pa tudi na skrbi za sočloveka in vlaganju v trajnostni razvoj družbe kot celote. To je ena ključnih vrednost, na kateri temelji uspeh podjetja MIK.

www.rks.si

Foto: Miha Crnič


Nazaj