Včeraj smo v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje iskali avtorja serije štirih črno-belih fotografij, na katerih moški briše z zidu napis demokracija, in ga rekordno hitro našli.

Primož Lampič, kustos za fotografijo v Muzeju z arhitekturo in oblikovanje, sporoča: »Avtor fotografij Demokracija 1-4 (1988) je znani ljubljanski arhitekt, grafični oblikovalec in fotograf Marjan Paternoster (r. 1952), informacijo nam je sporočila njegova sestra. Med drugim je bil tudi dolgoletni član Fotokluba Planinske zveze Slovenije. Na posnetku je dogajanje pred stavbo Nadškofije na Ciril-Metodovem trgu v Ljubljani.«

Naj povem še, da Muzej za arhitekturo in oblikovanje letos praznuje 50 let, in prav dr. Primož Lampič je naš najstarejši kustos, oziroma kustos z najdaljšim stažem v MAO - pokriva področje fotografije. Če bi vas nemara zanimal kot sogovornik ob tej obletnici, bo gotovo zelo vesel. Dr. Lampič je dolgo časa tuhtal, kako – kje bi našel avtorja fotografij, zaradi objave na nekaj spletnih portalih pa je bila ta informacija znana že v treh urah.

Iskrena hvala vsem za sodelovanje!