(27. januar 2015) Danes je v Jeseniškem vrtcu zadišalo po sveže pečenem kruhu, OŠ A. Linharta Radovljica je obiskala KARAVANA VARNE KEMIJE. Gre za projekta, ki ju društvo Planet Zemlja izvaja že od leta 2010, z njima pa potuje po VIZ in VZZ širom države z namenom osveščanja o poteh do boljše kvalitete bivanja ter zdravja.

Projekt OD ZRNA DO KRUHA s proizvodi linije Natura podpira podjetje Žito, in tako bo danes 13 zaposlenih v vrtcu Jesenice prvič peklo kruhke brez glutena. Iz njihove kuhinje pa bo tokrat zadišalo tudi po piri, ajdi in rožiču. Delavnica se bo začela ob 16. uri.

Projekt KARAVANA VARNE KEMIJE bo v Radovljico pripeljala nekaj novega znanja s področja kemikalij, varne rabe le-teh in alternativah, ki jih narava ponuja. Tako bodo zaposleni v tej šoli ob 18. uri spremljali izvajanje Tatjane Kruder, dolgoletne raziskovalke tega področja, sicer pa univ.dipl.inž. živilske tehnologije, sodne izvedenke in cenilke za živilstvo na Ministrstvu za pravosodje in ocenjevalke senzorične kakovosti mesa in mesnih izdelkov.

Oba projekta predstavljata dva od 17-ih, sodelujočih v vseslovenskem natečaju Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec 2014/15, ki ga društvo Planet Zemlja izvaja že od leta 2010, v njem pa je doslej sodelovalo že prek 300 zavodov, tem pa se je letos pridružilo 69 novih zavodov VIZ in 83 enot zavodov VVZ.

Natečaj bo s svojimi projekti pot nadaljeval v četrtek, 29.1.2015 na OŠ Trzin, kjer se bodo prvošolčki in njihove učiteljice preizkušali v znanju peke kruha.

www.planet-zemlja.org / www.eko-generacija.org


Nazaj