Spoštovani in spoštovane, v razstavne prostore Ljubljanskega gradu septembra prihajata novi razstavi, in sicer:

V sredo, 20. septembra 2017, ob 19. uri vabljeni v prostore Peterokotnega stolpa na otvoritev pregledne razstave Petra Abrama.

Na pregledni razstavi Petra Abrama, slikarja, kiparja, ilustratorja in likovnega pedagoga, ki jo pripravljamo v sodelovanju z Mestno galerijo Nova Gorica, je osrednji poudarek namenjen kiparskemu opusu. Na kipih intimnega formata zasledimo tudi imaginarna znamenja, magične znake, simbole, ideograme. Nekateri kipi nas spominjajo na podobe predklasičnih božanstev, na arhaične toteme, ki so se po nekem naključju fragmentarno ohranili do našega časa. Simbolika kiparskih del učinkuje univerzalno, v resnici pa je pogojena z duhovnim in materialnim izročilom Krasa. Kustos razstave: ddr. Damir Globočnik.

še teden dni kasneje, v sredo, 27. septembra 2017, ob 19. uri pa vabljeni v Galerijo »S« na Ljubljanskem gradu, na otvoritev razstave Umetnikove skice.

Razstava vključuje dela devetih ustvarjalcev in ustvarjalk, članov in članic Društva likovnih umetnikov Ljubljana (Mirsad Begič, Milan Erič, Anamari Hrup, Eva Peterson Lenassi, Silvester Plotajs Sicoe, Ivo Prančič, Rene Rusjan, Saba Skaberne, Zora Stančič), ki pripadajo več generacijam in se izražajo v različnih medijih: slikarstvu, kiparstvu, grafiki, ilustraciji, keramiki in intermedijskih umetnostih. Ideja razstave temelji na prikazu različnih pristopov k skici, zato so poleg slikarskih in kiparskih osnutkov, narejenih v različnih tradicionalnih tehnikah, na ogled tudi miselni vzorci, značilni za konceptualno umetnost, ki kažejo, da se skica sočasno z razvojem novih tehnologij razširja v polje digitalnega. Kustosinja razstave je Nataša Kovšca.

Razstavi bosta za obiskovalce na ogled do 3. decembra 2017, vstop je prost.