V eni največjih detektivskih agencij pri nas, Detektivsko-varnostni agenciji, poudarjajo, da je delo detektiva resno in odgovorno, obenem pa mora zadostiti tudi visokim etičnim kriterijem.

V agenciji se najpogosteje srečujejo s primeri notranjih kraj v podjetjih, bolniških odsotnosti zaposlenih, uživanja alkohola in drog na delovnem mestu ter neupravičenih izplačil potnih stroškov. Vedno bolj pogosto pa se njihove stranke, ki so v 90 odstotkih primerov slovenska podjetja, na njih obračajo zaradi odtekanja informacij.

Detektivsko-varnostna agencija je med večjimi detektivskimi agencijami pri nas, poznana je tudi v tujini. Specializirani so za preiskovanje negativnih dejanj v podjetjih, predvsem notranjih kraj in prevar. Med drugim se ukvarjajo še z izvajanjem alkotestov, kontrolo in nadzori bolniških dopustov, reševanjem odtekanja informacij iz podjetji, disciplinskimi kršitvami, lažnim prikazovanjem potnih stroškov, iskanjem piscev anonimnih besedil, zbiranjem dokaznega gradiva, iskanjem dolžnikov in preverjanjem njihovega premoženjskega stanja in vročitvami.

Edini v Sloveniji imajo svoj detektivski laboratorij oziroma center in detektivsko intervencijsko ekipo, ki deluje neprestano, vse dni v letu. Del agencije je poslovna enota Satja, ki velja za prvo žensko detektivsko agencijo v Sloveniji. Direktorica Detektivsko-varnostne agencije je Bernarda Škrabar, tudi detektivka, ki se s tovrstnim delom ukvarja zadnjih 10 let.

Več informacij