OMV Slovenija v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje vsako jesen otrokom iz manj privilegiranih socialnih okolij omogoči aktivno in poučno preživljanje krompirjevih počitnic v Kranjski Gori. Letošnji kamp, že sedmi zapovrstjo, je med 26. in 31. oktobrom 2015 gostil 60 otrok, ki so se pod skrbnim očesom izkušenih mentorjev učili angleščine.

Kot poudarjajo v OMV Slovenija, je večletni projekt z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje odraz uspešnega delovanja podjetja na področju družbene odgovornosti. »Negativne posledice razmer v današnji družbi občutijo predvsem otroci. Odgovornost vseh, ki delujemo v lokalnem okolju, je, da omogočamo reševanje težav otrok in kolikor je v naši moči, ustvarjamo okoliščine, v katerih lahko živijo brezskrbno ter dostojanstveno. Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje s konkretnimi projekti na prvo mesto postavlja prav otroke in njihove potrebe, zato z veseljem že toliko let sodelujemo in podpiramo različne projekte ter razvijamo skupno sodelovanje skozi leta,« je poudarila predstavnica za stike z javnostmi pri družbi OMV Slovenija Valentina Danev.  

Osnovnošolci, stari med 6 in 15 let, so letos osvajali znanje angleščine in ustvarili uporabno podlago za nadaljnje učenje jezika. Otroci so v tednu dni spoznali nove prijatelje, se zabavali ob ustvarjalnih aktivnostih, še posebej navdušeni pa so bili nad tečajem borilnih veščin, ki pomembno prispevajo k uravnoteženemu telesnemu in mentalnemu razvoju.

Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje, je izpostavila, da si vsi otroci zaslužijo posebne pozornosti, pomoči in prizadevanj pri njihovem razvoju. Omogočanje naštetega pa posebej v primeru manj privilegiranih otrok ne bi bilo mogoče brez pomoči podjetij, ki se zavedajo svoje odgovornosti do družbe: »Otroci so bili v sklopu tabora deležni posebne pozornosti mentorjev, animatorjev in strokovnih delavcev, se srečali z do tedaj še nepoznanimi aktivnostmi ter spoznali nove prijatelje. V imenu vseh bi se rada zahvalila OMV Slovenija, ki je otrokom omogočil nepozabne počitnice.«

Svoje dolgoletno sodelovanje bosta OMV Slovenije in ZPM Ljubljana Moste-Polje še nadgradila v okviru projekta Botrstvo v Sloveniji, saj se bo OMV pridružil akciji Pišem lepše zgodbe.