Slovensko društvo za logoterapijo - LOGOS v sodelovanju z Mestno občino Celje organizira 7. mednarodni logoterapevtski simpozij, ki bo potekal v Celju v Domu sv. Jožefa, in sicer v petek, 13. maja 2022 in v soboto, 14. maja 2022. Središčni temi mednarodnega simpozija, na katerem pričakujemo mednarodno in v širšem slovenskem prostoru uveljavljene logoterapevte, bosta strah in pot do notranjega miru.

Strah je ena izmed vse bolj poudarjenih čustvenih resničnosti današnjega časa in se kaže v različnih oblikah ter občutno vpliva na naše doživljanje, vedenje ter zaznavo smisla. Neopazno vdira v naša življenja, tiho ruši naš mir in spodkopava voljo do življenja. A vendar je strah lahko tudi koristen odziv na različne okoliščine in nas lahko spodbuja pri krepitvi podpornih virov na poti do notranjega miru. Simpozij je priložnost, da s širšim logoterapevtskim pogledom osvetlimo vprašanja o strahu in poteh iz njega.

Na predavanjih, delavnicah in okrogli mizi, ki jih bodo izvedli domači in tuji strokovnjaki iz aplikativnih področij logoterapije, bomo raziskovali, kako zanihati našo življenjsko gugalnico iz strahu v notranji mir in ravnovesje. Veseli nas, da bodo na okrogli mizi, ki bo potekala v okviru simpozija, sodelovali tudi Urška Bogataj, dvakratna olimpijska prvakinja, Jaroslav Sakala, trener, nosilec olimpijske medalje in svetovni prvak v smučarskih poletih, Klemen Kobal, trener vrhunskih športnikov.

Plenarni predavanji bosta izvedla dva vrhunska logoterapevta, dr. Aleksandru Batthyány, direktor Viktor Frankl Zentruma z Dunaja, in vrhunski slovenski psihiater dr. Borut Škodlar. Simpozij je namenjen tako strokovni javnosti – psihoterapevtom, pedagoškim, zdravstvenim in socialnim delavcem, kot tudi vsem, ki jih zanimajo vprašanja smisla in osebnega razvoja. Tokratni simpozij bo simbolno posvečen dr. Cvijeti Pahljina, začetnici in dolgoletni učiteljici logoterapije na Slovenskem, priznani psihoterapevtki, ki je konec lanskega leta žal preminula. Dr. Pahljina je bila med drugim tudi ustanoviteljica tudi prvega telefona za klic v duševni stiski, leta 1986 je ustanovila zaupni telefon Klic upanja.

Več o programu in delovanju slovenskega društva za logoterapijo - Logos lahko preberete na povezavi.