Gruberjevo nabrežje, Ljubljana – 30.6.2015 – Le deset minut od centra Ljubljane se nahaja prenovljeno nabrežje Ljubljanice, ki je znano po imenu Špica , kjer se reka Ljubljanica razdeli na dve reki, ki objemata Ljubljano. Ime izhaja iz špičastega kopnega dela. Špica je bila nekoč ljubljansko kopališče in tudi danes je zaradi prijetnih zelenih in lesenih površin Špica videti kot plaža, kjer številni Ljubljančani in obiskovalci Ljubljane v lepih dnevih lovijo sončne žarke.

Najmlajša članica skupine Kaval Group - Špica Caffe je pričela dan z vročimi latino ritmi. Panchito (salsa animacija) bo ob ponedeljkih in petkih poskrbel za popestritev poletnih večerov v ritmu kube. Vsi, ki imate nemirne noge in radi zaplešete, boste to storili že prihodnji ponedeljek, ko se bo odvijal Sensual party. Ob petkih pa vas Panchito dvigne iz ležalnikov na plesišče s svojo divjo in drzno glasbo.

Obiskovalci so uživali tudi v bolj udarnih ritmih. Preizkušali so se v energični latino vadbi – ZUMBA z inštruktorico Majo Adamič, plesalko že od malih nog. Maja bo s Špica Caffe ob sredah sodelovala tudi pri animacijah za otroke.

Sodobna kavarna Špica Caffe, bo svojim gostom ponujala prepoznavno Kaval Groupovo kvaliteto. Odlična ekipa Kaval Group bo poskrbela za veliko izbiro sadno – zelenjavnih smoothijev, brezalkoholnih in alkoholnih cocktailov, sladolednih napitkov, sadnih kup, Lolitinih pregrešnih sladkosti in sendvičev. Kaval Group bo organiziral sladke kulinarične šole in vinsko obarvane večere, večere cocktailov in druženja ob glasbi in plesu.

Špico so narodno zavedni Ljubljančani zgradili leta 1906 kot odgovor na dogajanje na Livadi. Tamkajšnje kopališče je bilo namreč elitni klub s kopališkim delom in čolnarno, namenjeno predvsem Avstrijcem naklonjeni mestni smetani. Ureditev kopališča v petdesetih so pohvalili tudi arhitekti, ki so v njem prepoznali Plečnikov duh in arhitekturna načela tridesetih let prejšnjega stoletja.

Slavnostni govorec prof. Jurij Kobe iz ATELIERarhitekti je predstavil arhitekturni pomen Špice. Kaval Group bo skupaj z BIC (Biotehniški izobraževalni center Ljubljana) organiziral različne programe, kjer bo možna udeležba vseh obiskovalcev. Mag. Jasna Kržin Stepinšek, direktorica BIC, se veseli skupnega sodelovanja. BIC Ljubljana je izobraževalna ustanova z več kot 160 letno tradicijo. V okviru izobraževalnih programov omogočajo dijakom, študentom in odraslim udeležencem pridobitev splošnega in strokovnega znanja iz več področij (živilstvo in prehrana, veterina, naravovarstvo, biotehnologija ter gostinstvo in turizem). Izvajajo tudi druge vrste strokovnega usposabljanja in tečaje.

Špica je vsekakor lokacija, ki bo privabljala tudi družine za preživljanje lepih skupnih trenutkov. Najmlajše je razveselil Ribič Pepe, ki že vrsto let navdušuje mlade tako preko TV ekrana kot tudi na raznih dogodkih širom po Sloveniji. Pepe riše, slika, izdeluje, poje,.. in predvsem veliko ve in pove. Zelo rad tudi pleše, vsi njegovi plesni koraki pa se rodijo v Plesnem mestu.

Špica je odlična lokacija tudi za turiste, ki bodo tukaj uživali v lepotah, ki jih ta ponuja. Direktor kongresnega urada Miha Kovačič je namenil nekaj besed turizmu in povezovanju. Marsikateri turist in prebivalec Ljubljane se rad odpelje po Ljubljanici z ladjico. Kapetan Tomo Zupančič (ladjica) vas vedno v veseljem odpelje na prijetno rečno plovbo ob tem pa lahko z zanimanjem prisluhnemo marsikateri zgodbi. Kaval Group bo skupaj z g. Zupančičem organiziral kulinarična razvajanja na ladjici v sodelovanju z vrhunskim Chefom Igorjem Jagodicem.

Za plesne ritme so poskrbeli tudi plesalci iz Plesnega mesta, ki ga uspešno vodita Anita Vithelič in Marko Hren. Plesno mesto letos beleži 25 let in meščani pravijo, da po korakih (seveda plesnih) spreminjajo Ljubljano v plesno mesto. Tjaša in Flora sta mladi deklici (ta'velika in ta'mala), ki sta zaljubljeni v ples in petje, zato sta skupaj posneli skladbo PLEŠI – z njima pa je zaplesalo veliko mladih. Na Špici se bodo v sodelovanju s Plesnim mestom odvijale plesne urice za mularijo, jutranja telovadba za meščane, integralna joga, Ta Ji quan, trebušni ples, Salsa, latino večeri, plesni pilates za nosečnice in še mnogo..

Špico je slavnostno otvoril ljubljanski župan Zoran Janković, ki je napovedal, da bo s 1.7.2017 Špica postala kopališče.  Skozi večer pa nas je popeljala simpatična voditeljica Eva Cimbola. Večer nabit s pozitivno energijo so čudovito dopolnili ČUKI –Jernej, Jože, Matjaž in Vinko, ki so navdušene obiskovalce zabavali pozno v noč.

Na otvoritvi sodobne kavarne Špica Caffe ni manjkalo znanih obrazov. Kdo vse, se je udeležil otvoritvene zabave, poglejte v fotogaleriji.

ŠPICA… KRIŽIŠČE IN IZTOČNICA ZA NOVA DOŽIVETJA


Nazaj