Kulinarična tržnica Odprta kuhna bo še zadnjič pred poletjem popestrila gurmansko in družabno dogajanje v Kopru in Novi Gorici. Ob morju bo gostovala v soboto, 16. junija, v mestu vrtnic pa v sredo, 20. junija. Na obe lokaciji bo s seboj pripeljala kup dobrot, ki bodo posladkale in osvežile zadnje dni pred poletnim oddihom. Med njimi bo ponovno tudi nekaj novosti, denimo Karimov tiramisu v kozarčku za sladkosnede, ki si ga bodo lahko privoščili obiskovalci Odprte kuhne v obeh mestih, ter Broken Bones, vrhunski slovenski gin, ki ga bodo ustvarjalci v soboto predstavili v Kopru.

Na Carpacciovem trgu in v prijetno senčni Taverni to soboto med 11. in 21. uro ne bo nihče lačen in žejen, za kar bo na Odprti kuhni v Kopru poskrbelo okoli dvajset različnih ponudnikov domačih in eksotičnih specialitet. Svoje lonce, ponve in žare bodo z vseh koncev Slovenije le nekaj dni kasneje pripeljali še v Novo Gorico, kjer bo gurmansko druženje na Bevkovem trgu sredi tedna potekalo med 10. in 21. uro.

V obeh mestih bo s svojimi pregrešnimi sladicami gostoval priljubljeni Karim Merdjadi, ki je v Atelier Karim zasnoval božanski tiramisu v ličnem steklenem kozarčku. »Bodi dovolj, če povem, da je bila klasična italijanska sladica na Odprti kuhni v Ljubljani in Celju hitro razprodana, zato vsem sladkosnedim iz Kopra in Nove Gorice svetujem, da si jo privoščijo že za zajtrk ali dopoldansko malico,« je namignila Alma Kochavy, vodja projekta, ki se tudi sama težko upre sladkim dobrotam. 

Za še več slednjih bodo na obeh lokacijah v kar dvajset ledenih okusih poskrbeli pri Twister Ice Cream Rolls, katerih stojnica je zaradi zanimive priprave sladolednih rolic vedno prava atrakcija. Vanje zamešajo sadje, znane čokoladice, bonbone, piškote, oreške in sirupe, tudi različne pijače in napitke, denimo penino, vodko, kavo in rum, pa celo aktivno oglje ali proteine, za tiste, ki pazijo na postavo. Da se nam zrola od vsega lepega, dodajo še slastne prelive, kot so čokoladen, karamelni, vaniljev, višnjev, jagodni in še bi lahko naštevali.

Ker je za pravo poletno osvežitev in sprostitev potrebna tudi prava pijača, bo treba v Kopru postanek načrtovati še pri stojnici JB Vinoteke. Tu vas bodo omrežili z izvrstnim naborom domačih in tujih vin, požgečkali s peninami in proseccom za slavnostne ali enostavno uživaške trenutke, ter osvežili z nepogrešljivima poletnima spremljevalcema, ki slišita na imeni Hugo in Aperol Spritz.

Prvič pa se bo v Kopru predstavil tudi vrhunski slovenski gin Broken Bones, ki ga poleg zanimivega imena odlikuje še resnično nepozaben okus. Broken Bones je svež in eteričen gin, ki temelji na brinovih in šipkovih jagodah s Krasa, svojevrsten značaj pa sta mu ustvarjalca dodala z mešanico koriandra, limonine lupine, lipovih cvetov, angelike, perunike, sladkega korena in drugih skrivnostnih začimb.

Za brezalkoholno osvežitev pa bodo tako v Kopru kot Novi Gorici ponovno tu humoristično-akrobatski fantje iz ekipe Experiment; no ART = no FUN z legendarnimi jabi dabi sokovi, ki jim dodajo različno sadje in zelišča, ter novimi toplimi in hladnimi kavnimi napitki za vse tiste, ki potrebujejo malce kofeinske spodbude, da dočakajo težko pričakovane počitnice.

www.odprtakuhna.si