Po polletnem premoru svoja vrata ponovno odpira Kolnkišta, ki je v svojih zlatih časih veljala za najbolj obiskan ptujski klub za mlade in s tem postala sinonim za nepozabne večere, prežete z alternativnimi kulturnimi vsebinami. V soboto, 31. januarja, bo z odprtjem Mladinskega kulturnega centra Kolnkišta v ptujske kulturne sfere zapihal svež veter. Nova Kišta ne bo nova samo v smislu prenovljenega prostora, pač pa tudi po vsebini, organizacijski ekipi in obsežnejši ponudbi.

Namen Mladinskega kulturnega centra Kolnkišta je spodbujanje mladih k skupnemu ustvarjanju, kakovostnemu druženju in razvijanju medosebnih odnosov, ki svojih temeljev ne gradijo na neskončno dolgih telefonskih pogovorih in brezpredmetnem chatanju prek facebooka. Pomembni so nam namreč odnosi na osebni ravni; te bomo razvijali ob poslušanju novih, zanimivih, drugačnih, provokativnih, družbenih, izobraževalnih in kulturnih vsebin, pa tudi ob izmenjevanju modrosti, obrekovanju politike in sanjarjenju o neizpolnjenih željah. Saj veste, kot v dobrih starih časih - ob pijači ali dveh, nekje v samem središču našega najstarejšega mesta, kjer te prevzame ritem noči ter vonj po stari opeki.

Čeprav ime Kolnkišta spomni na zaboj v katerem so hranili premog, bomo tokrat delovali na čisto energijo mladosti, daleč stran od vseh skrbi, v sožitju nostalgije, mladostniške navihanosti in v duhu nekega novega časa.


Nazaj