Meritve in opaženi vremenski pojavi nedvomno potrjujejo, da se svetovno podnebje spreminja. Tudi v Sloveniji smo priča spremembam, ki od nas terjajo, da se prilagodimo na spremenjeno okolje. O tem bo tekla beseda na brezplačnem predavanju, ki bo potekalo v ponedeljek, 2.2.2015 ob 19.30 v knjižnici Vodice. Predavala bo mag. Tanja Cegnar, priznana meteorologinja, članica mnogih mednarodnih klimatoloških združenj.

»Da bi se lahko učinkovito prilagodili in zmanjšali tveganja, ki jih prinašajo podnebne spremembe, moramo najprej spoznati podnebni sistem in njegove vplive, prav tako pa tudi oceniti ranljivost in sprejeti ukrepe, s katerimi bomo izboljšali odpornost na nevarne vremenske dogodke,« pravi mag. Cegnarjeva ki bo predavanje izvedla v organizaciji društva Planet Zemlja. Organizator se ob tem zahvaljuje občini Vodice, ki izkazuje veliko posluha in odgovornost do okolja, kjer so občani že nemalokrat občutili divjanje narave.

Mag. Tanja Cegnar je meteorologinja na Ministrstvu za okolje in prostor, ki je svojo poklicno pot začela kot napovedovalka vremena, potem pa se je preusmerila na klimatologijo. Večinoma se ukvarja z aplikacijami podnebnih informacij za različna področja gospodarstva in je specialistka za vplive vremena in podnebja na ljudi.

Vljudno vabljeni!


Nazaj