Rdeči križ Slovenije, skupaj s podjetjem Tuš, v sklopu akcije >Pričarajmo nasmeh<, tudi letos organizira letovanje za otroke na morju, v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS na Debelem rtiču. Otroci prihajajo iz področja celotne Slovenije, izbrali pa smo jih v sodelovanju z območnimi združenji RKS, osnovnimi šolami in centri za socialno delo.

Starši teh otrok si zaradi nizkih dohodkov letovanja na morju ne morejo privoščiti, zato smo ponosni, da sodelujemo v tako družbeno odgovornemu projektu. Obveščamo vas, da bo v času od 26. julija 2018 do 2. avgusta 2018 v MZL RKS na Debelem rtiču letovala že druga skupina otrok, ki bo teden preživela na Debelem rtiču v družbi sovrstnikov, prijaznih vzgojiteljic in vzgojiteljev ter predanih prostovoljk in prostovoljcev. Letovanje je del akcije z naslovom >Pričarajmo nasmeh<. Za otroke so v MZL RKS pripravili bogat športno - ustvarjalni animacijski program. Prepričani smo, da si bodo mnogi izmed njih letovanje za večno vtisnili v spomin in da bodo nekateri čez nekaj let sami postali prostovoljci in širili humanitarne vrednote RKS na nove generacije.

V tokratni skupini, ki šteje kar 110 otrok, bodo letovali otroci iz RKS - OZ Idrija, Tolmin, Nova Gorica, Ajdovččina, Sežana, Črnomelj, Metlika, Novo mesto, Trebnje, Grouplje, Kočevje in Ribnica. S Tušem sodelujemo že 16. leto, kar kaže na izjemen posluh Tuša za humanitarne aktivnosti. Verjamemo, da bomo skupaj omogočili letovanje tistim otrokom, ki potrebujejo pomoč. Morska doživetja si zaslužijo vsi.