Medtem ko pester program Fantazime v Čudolandiji bogati vsakodnevno dogajanje v mestu, nas v naslednjih dneh praznično dogajanje čaka tudi na podeželju občine. Veselo decembrsko dogajanje bo kmalu zavzelo tudi številne kraje v okolici Kopra. Zanimiv program nas čaka v Sv. Antonu, Šmarjah, Dekanih, Koštaboni, Loparju, Gračišču in drugih okoliških vaseh.

V Koštaboni bo jutri, v sredo, 4. decembra, IX. Festival boginje Bonae, v četrtek, 5. decembra, v Hiši kulture v Sv. Antonu prirejajo filmski večer s projekcijo filma Zadnji ledeni lovci, v petek, 6. decembra se lahko odpravite v Lopar, kjer bo v Hiši od Bardinca prireditev Kulturna dediščina veselega decembra, v soboto, 7. decembra, pa bodo v sklopu omenjene prireditve gostili otroško predstavo in prižgali lučke. V nedeljo, 8. decembra, velja obiskati Gračišče, kjer bo ob 18. uri Miklavžev koncert, v ponedeljek, 9. decembra, pa Bertoke, kjer bo ob 20. uri v Zadružnem domu nastop mešanega pevskega zbora Obalca. 

Pestro bo tudi sicer decembrsko dogajanje v Hiši kulture v Sv. Antonu. 7., 14., 21. in 28. decembra pripravljajo Božični sejem, to soboto, 7. decembra pa dogodek s prižigom lučk, ki bo ob 17. uri, ob 18. uri pa bo nastopil Pihalni orkester Marezige. 12. decembra bo na programu praznična delavnica, na kateri boste lahko izdelovali svečke, 13. decembra pa čestitke. Dolgčas vam ne bo niti v soboto, 14. decembra, ko dopoldne pripravljajo Praznično soboto s predvajanjem filma Božičkov vajenec in čarobna snežinka, pozno popoldne pa nastop Lovskega pevskega zbora Dekani. Pester program so pripravili tudi za drugo polovico meseca. Zaznamovali ga bodo praznične delavnice, predstave, koncerti in drugi praznični dogodki.

Kot vsako leto bo december prazničen tudi v Dekanih. 15. decembra prirejajo prižig lučk in postavitev novoletne jelke, 16. decembra pa prireditev Dekani pojejo. Tudi letos bodo med drugim pripravili tradicionalno briškolado in priljubljen dogodek Od jaslic do jaslic, ki bosta 26. decembra, 27. decembra pa bo najmlajše obiskal dedek Mraz.

Na Škofijah 17. decembra pripravljajo prireditev Diši po praznikih, v Sv. Antonu pa 20. decembra Tradicionalno božično-novoletni koncert pihalnega orkestra sv. Anton, v Šmarjah bo 22. in 24. decembra priljubljena prireditev Čarobnost božiča na trgu, v Marezigah pa bo 26. decembra Tradicionalni božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Marezige.

Več o dogajanju na visitkoper.si, na koper.si in na Facebook strani Visit Koper. 


Nazaj