SPAR Slovenija je po temeljiti 5-mesečni prenovi v Ljubljani odprl največji in najmodernejši megamarket v Sloveniji – INTERSPAR Citypark. Nova trgovina se ponaša s sodobno podobo in na istem mestu ponuja povsem novo doživetje. Obnovili so tematske oddelke in jih razvrstili po meri kupcev, prenova pa je potekala tudi z mislijo na okolje in tako omogočila številne energetsko varčne izboljšave.

INTERSPAR Citypark prinaša še prijetnejšo nakupovalno izkušnjo, saj lahko obiskovalci svoje nakupe opravijo v sodobno opremljeni trgovini z jasno označenimi in premišljeno postavljenimi oddelki.  Investicija prenove je znašala 6 milijonov evrov. Arhitekturni načrt megamarketa, ki se razprostira na skoraj 7.000 kvadratnih metrih, je zasnovalo podjetje Interstore Design, za odlično počutje kupcev pa bo vsak dan skrbelo 171 zaposlenih.

Mag. Igor Mervič, generalni direktor podjetja SPAR Slovenija, je ob otvoritvi povedal: »Naš cilj je bil omogočiti unikatno nakupovalno izkušnjo v megamarketu, ki na enem mestu združuje skoraj vse, kar potrebuje sodobni kupec. V obnovo smo vložili veliko truda in prepričani smo, da bodo obiskovalci zadovoljni in se bodo v našo prenovljeno trgovino radi vračali.«

Pomembno vlogo pri obnovi je igrala misel na energetsko varčnost, zato INTERSPAR Citypark vključuje veliko okolju prijaznih izboljšav. Osvetljuje ga energetsko varčna LED-razsvetljava, hladilniki in zamrzovalniki so zaprti in tako trošijo manj energije. Za peko več kot 70 vrst svežih pekovskih izdelkov Pekarne Spar v trgovini uporabljajo peč na lesne pelete. Ta ponuja bistvene prednosti pred fosilnimi gorivi, saj so peleti obnovljiv, energijsko učinkovit in okolju prijazen vir energije. Zanimivo je, da izpust ogljikovega dioksida pri zgorevanju peletov ustreza količini ogljikovega dioksida, ki ga drevo absorbira v času rasti. Z uporabo tako dosežemo več kot 95-odstotno zmanjšanje emisij v primerjavi s fosilnimi gorivi.

INTERSPAR Citypark na enem mestu združuje številne tematsko urejene oddelke. Že pred vhodom v trgovino je na voljo linija izdelkov SPAR TO GO, sledi ji Sparova tržnica, ki ponuja več kot 200 vrst sadja in zelenjave. Široka izbira svežega mesa in mesnih izdelkov zagotovljene sledljivosti je na voljo v Sparovi mesnici, poleg mesa domačih dobaviteljev pa lahko kupci posežejo tudi po izbranih specialitetah s celega sveta. Raznovrstne sveže in zamrznjene ribe ter morski sadeži se skrivajo v moderni Sparovi ribarnici, kupci pa lahko izbirajo tudi med več kot 270 vrstami sirov in številnimi specialitetami z oddelka delikatese. Nov megamarket kupcem ponuja tudi širok nabor izdelkov za delo, dom, šport in prosti čas. Tako se bodo lahko sprehodili med oddelki kozmetike in tehnike ter izbirali med pestro ponudbo igrač, šolskih potrebščin in knjig. Čaka jih tudi bogato založen oddelek tekstila, hišnega tekstila in športne obutve. INTERSPAR Citypark na enem mestu združuje vse, kar potrebuje sodoben potrošnik, in obiskovalce nagovarja s sloganom »Ista trgovina, novo doživetje«.

V soboto, 14. novembra, INTERSPAR Citypark prireja tudi bogat celodnevni program za vse generacije. Vabljeni v prenovljeni Interspar Citypark!

Program otvoritve:
10.00–11.10: OTROŠKA DELAVNICA S ČUPAKABRO IN SPARKYJEM
11.10–12.40: CIRKUŠKA PREDSTAVA ČUPAKABRA
13.00–13.30: FLASH MOB PRESENEČENJE
13.30–15.00: KONCERT NINE PUŠLAR
15.00–19.00: OTROŠKA DELAVNICA S ČUPAKABRO IN SPARKYJEM

www.spar.si