Ljubljana, 13. maj 2019 - Društvo za podvodne aktivnosti Bled (DPD Bled) v soboto, 18. maja 2019, organizira 26. tradicionalno čiščenje Blejskega jezera z okolico. Čistilno akcijo letos podpira tudi podjetje SPAR Slovenija, ki si v okviru svoje družbeno odgovorne kampanje Razmišljaj EKOlogično prizadeva za trajnostno ravnanje in spodbuja k manjši porabi plastičnih vrečk.

Na tradicionalno čistilno akcijo, ki se bo ob 10. uri pričela v Grajskem kopališču na Bledu, organizatorji vabijo vse, ki želite prispevati k varovanju in ohranjanju slovenskega nacionalnega bisera. Čistilna akcija se bo pričela s pobiranjem odpadkov iz jezera in odstranjevanjem vsiljive tujerodne školjke potujoče trikotničarke, sočasno pa bo potekalo tudi čiščenje brežin na šestindvajsetih lokacijah okoli Blejskega jezera. Zaključku akcije bo od 13. ure dalje sledilo tudi družabno srečanje v Grajskem kopališču.

Društvo za podvodne dejavnosti Bled čistilno akcijo organizira v sodelovanju s Slovensko potapljaško zvezo, Ribiško družino Bled, občino Bled in Infrastrukturo Bled, letos pa jo bo prvič podprlo tudi podjetje SPAR Slovenija. To si v okviru družbeno odgovorne akcije Razmišljaj EKOlogično prizadeva za ekološko ravnanje, večkratno uporabo nakupovalnih vrečk, manjšo potrošnjo lahkih plastičnih vrečk in trajnostno razmišljanje.


Nazaj