Založba Malinc med 29. septembrom in 12. oktobrom pripravlja obisk Latinske Amerike, ki bo namenjen promoviranju slovenskih mladinskih pisateljev in pisateljic med slovensko skupnostjo in med špansko govorečimi v Argentini in Urugvaju.

V sklopu obiska bosta Klarisa Jovanović in Majda Koren obiskali Argentino (Buenos Aires, Córdobo in Cerrito) ter Urugvaj (Montevideo). Obisk je poleg promoviranju omenjenih pisateljic namenjen tudi promociji vseh avtorjev, ki so vključeni v katalog Paisajes de la literatura eslovena, in sicer Petra Svetine, Dese Muck, Patricije Peršolja, Ide Mlakar Črnič, Manice K. Musil, Andreje Peklar, Cvetke Sokolov ter Andreja Rozmana – Roze.

Pred začetkom obiska bo le-tega napovedal spletni pogovor, ki ga je z avtoricama Klariso Jovanović in Majdo Koren, Polono Konjedic in Barbaro Pregelj opravil predsednik društva Slovenska kulturna akcija (SKA) Damijan Ahlin. Prvi del obiska bo potekal v Buenos Airesu, začel pa se bo v soboto, 1. oktobra, z radijskim intervjujem v živo ob 13.00. Intervju bo pripravil Mirko Vasle. Temu sledi predstavitev in pogovor o slovenski otroški in mladinski literaturi prevedeni v španščino v knjigarni Moebius. V ponedeljek, 3. oktobra, pa bosta avtorici obiskali lektorat slovenščine na Univerzi v Buenos Airesu, kjer bo potekal pogovor z lektorico Tjašo Lorbek.

V drugem delu obiska bo Majda Koren obiskala Córdobo, kjer se bo na Katoliški univerzi v Córdobi pogovarjala s študenti lektorata ter lektorico Majo Kračun. Klarisa Jovanović pa bo istega dne obiskala mesto Cerrito v pokrajini Entre Ríos, kjer bo izvedla delavnici na dveh šolah ter obiskala višji tehnični inštitut, oddelek za osnovno šolstvo. Zadnji del obiska bo potekal v Urugvaju, kjer bo v soboto, 8. oktobra, v Montevideu potekala predstavitev in delavnica za otroke v kulturnem centru Centro cultural de España. V nedeljo, 9. oktobra, pa bo potekala proslava ob 87. obletnici obstoja društva Primera Sociedad Eslovena Transmurana de Montevideo, kjer bo v sklopu dogodka potekal tudi pogovor s pisateljicama.

Obisk se bo 11. oktobra zaključil z obiskom Veleposlaništva RS v Buenos Airesu, kjer bo potekal sprejem avtoric pri veleposlaniku RS Alainu Brianu Bergantu. Dogodki v Latinski Ameriki pa bodo potekali tudi po zaključku obiska avtoric: med 15. in 22. oktobrom bo Polona Konjedic izvedla bralnomotivacijski delavnici z besedili slovenskih avtorjev na Slovenskem srednješolskem tečaju ravnatelja Marka Bajuka ter v paragvajski osnovni šoli. 

Izvedbo obiska podpirajo naslednje organizacije: Urad za Slovence po svetu, Javna agencija za knjigo, Veleposlaništvo RS v Buenos Airesu, Ministrstvo za zunanje zadeve, Center za slovenščino kot drugi/tuji jezik, program Kreativna Evropa EU, Primera Sociedad Eslovena Transmurana de Montevideo, Faculdad de Filosofia y Letras (Universidad de Buenos Aires), Universidad Católica de Cordoba, Municipalidad de Cerrito, Embajada de España en Uruguay, Asociacion Eslovena Triglav Entre Rios – Argentina, Más Pimienta! in društvo Slovenska kulturna akcija.