Kosovelova knjižnica Sežana in Kobilarna Lipica razpisujeta prvi literarni natečaj za najlepšo pravljico o lipicancu.

Kobilarna Lipica je izvorna kobilarna lipicanske pasme konj, ene najstarejših kulturnih pasem konj na svetu, in dom več kot 300 lipicancev. Bele lipicanske kobile in njihova temna žrebeta, eleganca najlepših žrebcev v predstavi Zgodba o Lipici in romantične vožnje s kočijo naj bodo navdih za najlepšo pravljico.

Na literarnem natečaju lahko sodelujejo avtorji, starejši od 18 let, z eno še neobjavljeno pravljico v slovenskem jeziku v obsegu ene tipkane strani oziroma 1875 znakov. Prispevke z naslovom PRAVLJICA O LIPICI sprejemamo na elektronskem naslovu do petka, 18. januarja 2019.

Med prispelimi pravljicami bo tričlanska komisija v sestavi Petra Hlača (Kosovelova knjižnica Sežana), Tina Čič (Kobilarna Lipica) in Barbara Simoniti (Društvo slovenskih pisateljev) izbrala tri najboljše pravljice, ki bodo objavljene na spletnih straneh Kosovelove knjižnice Sežana in Kobilarne Lipica.

Avtorji bodo prejeli praktične nagrade:
- nagrada: čudovit dan v Lipici za vso družino (družinska vstopnica za ogled kobilarne in predstave, družinski program s stikom s konjem, vožnja s kočijo (30 minut)),
- nagrada: družinska vstopnica za ogled kobilarne in predstave ter vožnja s kočijo (30 minut),
- nagrada: družinska vstopnica za ogled kobilarne in predstave.

Prvonagrajena pravljica bo predstavljena na uri pravljic v Kobilarni Lipica ob slovenskem kulturnem prazniku februarja 2019 ter na uri pravljic v Kosovelovi knjižnici Sežana maja 2019.

Foto: Kobilarna Lipica / Mediaspeed