Celje, 29. 6. 2020 - Red Bull Illume je največje svetovno tekmovanje v fotografiranju pustolovskih in akcijskih športov, v okviru katerega je bilo na tekmovanju Image Quest 2019 predloženih rekordnih 59.551 fotografij iz celega sveta. Ugledna mednarodna žirija je izmed vseh fotografij izbrala 60 najboljših, ki so na tej edinstveni razstavi predstavljene v osvetljenem zaboju v obliki črke T, velikem 2 x 2 m, podjetja CCS digital_fabric®. Letošnja turneja prikazuje fotografije po 13 SES-ovih nakupovalnih centrih (SES - Spar European Shopping Center) v Avstriji in Sloveniji. V okviru partnerstva med SES in Red Bull Illume lahko tako obiskovalci nakupovalnih središč občudujejo osupljive slike. Naslednja postaja na turneji razstave bo med 2. in 12. julijem 2020 v Citycentru v Celju.

Citycenter Celje sodi med največja in najbolj priljubljena nakupovalna središča v regiji. Svoje obiskovalce prepriča z moderno arhitekturo, dobrim vzdušjem ter obsežno in raznoliko ponudbo. Na površini 32.000 kvadratnih metrov lahko obiskovalci odkrijejo več kot 90 trgovin in gostinskih lokalov, uživajo v gastronomski ponudbi in se odpočijejo v prijetnem prostoru za sprostitev. Za Citycenter je najpomembnejše ponuditi prvovrstno in nepozabno nakupovalno izkušnjo, ki jo edinstvena in osupljiva razstava najboljših fotografij na svetu s področja pustolovskih in akcijskih športnih panog le še poglobi. Celje ponuja široko paleto aktivnosti. Od gorskega kolesarjenja po gozdnih poteh do čolnarjenja na Šmartinskem jezeru. Živahno knežje mesto je priljubljen cilj ljubiteljev narave ter pustolovskih in akcijskih športnih navdušencev, zato razstava Red Bull Illume odlično dopolni obisk regije in celjskega Citycentra.

„Ta edinstvena razstava z najboljšimi fotografijami iz pustolovskih in akcijskih športnih panog bo jemala dih ne le navdušenim ljubiteljskim fotografom, temveč tudi navdušencem narave, športa in vsega lepega. Zato je nikakor ne smete zamuditi!“ je pred prihodom razstave v Citycenter Celje pojasnila center managerka Darja Lesjak.

60 fotografij, ki so se uvrstile v končni izbor Red Bull Illume Quest 2019 in bodo na vas zagotovo naredile vtis, lahko občudujete vsak dan od 2. do 12. julija med običajnim delovnim časom Citycentra:
- od ponedeljka do četrtka od 9. do 21. ure,
- ob sobotah od 8. do 21. ure,
- ob nedeljah je center zaprt.

Po postanku v Celju se razstava seli v naslednja nakupovalna središča SES (Spar European Shopping Center):
FISCHAPARK, Wiener Neustadt (AT) 14. 7.–24. 7.
ATRIO, Beljak (AT) 27. 7.–14. 08.
EUROPARK, Salzburg (AT) 17. 8.–31. 8.
SILLPARK, Innsbruck (AT) 2. 9.–3. 9.
MURPARK, Gradec (AT) 2. 10.–15. 10.
HUMA ELEVEN, Dunaj (AT) 17. 10.–31. 10.
ZIMBAPARK, Bürs (AT) 3. 11.–22. 11.


Nazaj