Društvo Ljudmila v sodelovanju z Galerijo Vžigalica pripravlja razstavo A dela?, ki bo na ogled od torka, 14. julija, do sobote, 29. avgusta. Razstava predstavlja uvod v istoimenski festival A dela?, ki se bo na različnih lokacijah po Ljubljani odvil med 24. in 28. avgustom. 

Na razstavi A dela? bodo predstavljene novejše produkcije transdisciplinarne raziskovalne in razvojne platforme ZKM | Hertz-Lab. Sodelujoči umetniki in raziskovalci se v okviru inovacijskega centra Hertz-Lab osredotočajo na možnosti ustvarjanja in oblikovanja v času pospešenega tehnološkega napredka ter digitalizacije. Razstava predstavlja dela, ki uporabljajo različne predstavne in vmesniške strategije ter digitalne tehnologije za dosego raznolikih modalitet interaktivnosti.

Na ogled bo zbirka glasbenih orodij Music Table, ki obiskovalca vabi k spoznavanju različnih principov algoritemskega komponiranja glasbe, interaktivna zvočna instalacija Dana Wilcoxa Tether, ki udeleženca zaplete v interakcijo s prožnim fizičnim vmesnikom, zvočna instalacija Götza Dipperja Messenger' s Report, ki v ospredje postavlja akt recepcije in interpretacije umetniških del, ter aplikacija Monocause Yannicka Hofmanna, ki uporabnika namenoma postavlja v skrajno pasivno vlogo in ironizira sam pojem interaktivnosti.

Več informacij


Nazaj