Nekatere predele Slovenije je danes v zgodnjih jutranjih urah prizadelo močno deževje, katerega posledice so poplave. Rdeči križ Slovenije budno spremlja dogajanja na ogroženih področjih. Predstavniki območnih združenj Rdečega križa Slovenije na teh področjih so vključeni v občinske krizne štabe in sodelujejo pri zagotavljanju nujno potrebne materialne pomoči.

Obveščamo vas, da ima Rdeči križ Slovenije odprt račun za zbiranje prostovoljnih finančnih prispevkov za prizadete družine in posameznike zaradi posledic deževja – Poplave 2014. Vsi posamezniki in pravne osebe lahko prostovoljne prispevke za akcijo "Poplave 2014", nakažejo na:
Rdeči križ Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana,
TRR: SI56 0310 0111 1122 296,
sklic: 00 937061,
BIC banke: SKBASI2X,
Koda namena: CHAR

Vsakdo lahko prispeva tudi z SMS donacijo, tako da na številko 1919, pošlje ključno besedo POPLAVE za donacijo 1 € ali POPLAVE5 za donacijo 5 €. Akcijo omogočajo Telekom Slovenije, Debitel, Izimobil, Simobil in Tušmobil.

Rdeči križ Slovenije bo že danes iz Sklada solidarnosti, območnim združenjem Rdečega križa Slovenije na prizadetih področij nakazal finančna sredstva za zagotavljanje najbolj potrebne materialne pomoči. Zaradi velikega obsega nesreč v letošnjem letu in posledic zaradi katerih so številne družine potrebovale in še potrebujejo pomoč pozivamo vse, da prispevajo prostovoljne finančne prispevke  in po svojim počeh pomagajo. Rdeči križ Slovenije bo zbrana sredstva namenil za pomoč družinam, ki pomoč najbolj potrebujejo.


Nazaj