Spoštovane in spoštovani, dragi in drage, na festivalu uličnega gledališča Rudi Potepuški*,  v sodelovanju z  z Ano Desetnico, smo dan v Novem mestu začeli s Cirkokrogom, delavnico cirkuških veščin. Ob 14.00 nadaljujemo z varstvom za otroke z  Vintič tetkami. 

Sledijo predstave, premiera in koncert:
- od 17:30 – Milena Zupančič v tej predstavi ne igra. Tomaž Lapanje Dekleva/SLO. 20 min.
- ob 18:00 – Profesorica Sfrčkljana. Eva Škofljič Maurer/SLO. 40 min.
- ob 19:00 – Aida. Tomaž Lapanje Dekleva/SLO. 20min.
- ob 20:00 – Zgode na dvoru. Goga/SLO. 40 min. Premiera!

Na dvoru se dogajajo nenavadne reči. Kralj, ki se ukvarja sam s sabo in nič z državo, minister Gregor, katerega pohlevnost prekaša samo njegova preračunljivost in norec, ki v dvorni maniri rešuje kraljestvo. Zabavna politična satira, bufoniada oziroma tragedija, ki vas bo nasmejala do solz.

Besedilo: Po literarni predlogi "Zgode na dvoru kralja Janeza", Slavko Pregl (založba Goga, 2014). Režija in dramatizacija: Maja Gal Štromar. Igrajo: Liza Mirtič, Lučka Kelbl, Luka Piletič, Maša Slana, Vesna Kelbl. Produkcija: Založba Goga. Koproducenti: AMANART, Zavod za kulturne dejavnosti, JSKD Novo mesto. Pokroviteljca predstave je Gorenjka.

Končamo ob 21.00 s koncertom Nece Falk, Jerka Novaka in Mira Novaka: Maček Muri in Muca Maca. Rudi Potepuški se poslavlja. V četrtek, 9.7. 2015 se začnejo Novomeški poletni večeri. Ostanite z nami. Celoten program je na naši spletni strani.

Vstopnine ni. Lep vikend vam želimo. Preživite ga tudi pred GOGO...


Nazaj