Pred vami je še drugi del pogovora s poslancem Rudijem Medvedom v katerem je uvodoma opisal svoje otroštvo v Trbovljah in počitnikovanje pri starih starših v Zagorju. "Stari oče in stara mama sta živela v sorazmerni veliki leseni rudarski hiši v Zagorju ... Že po rodu sem pol Zagorjan." Stari oče je bil takrat že upokojen rudar. Odraščal pa je v Trbovljah, vse do konca srednje šole. "Izhajam iz revne družine. Zgodaj sem izgubil očeta. Veliko smo se selili."

V nadaljevanju nam je povedal, zakaj se je odločil za poklic novinarja, ki mu je bil dolga leta zvest. Novinarsko in uredniško delo je opravljal v mnogih medijih. V času osamosvajanja je delal na Radiu RTV. Na ta čas ima lepe spomine. "To je bilo precej emotivno obdobje, tudi za novinarje ... Včasih se hoče ustvariti vtis, da smo bili takrat na RTV proti osamosvojitvi, kar ni res." Kaj se je dogajalo v času vojne za Slovenijo, lahko prisluhnete ob spremljanju oddaje. V nadaljevanju je Medved predstavil še svoje delo urednika Radia Kum Trbovlje, dnevnega urednika 24 ur na Pop TV in pojasnil, kako je prišlo do tega, da je postal direktor Kulturnega centra Delavski dom Zagorje ob Savi. Preden je bil izvoljen za poslanca na Listi Marjana Šarca, je bil še nekaj časa direktor občinske uprave Zagorje in s tem najožji sodelavec dolgoletnega župana Matjaža Švagana.

V zadnjem delu oddaje je povedal, kako je prišlo do odločitve za sodelovanje na parlamentarnih volitvah, kako je postal minister Šarčeve vlade, pristojen za javno upravo. Zanimive so njegove besede o pokrajinah: "Če ne znamo povedati, kakšne bodo pristojnosti pokrajin, potem jih morda sploh ne potrebujemo." Več pa v oddaji, kjer boste lahko slišali, kako je bilo, ko je Slikarska kolonija Izlake-Zagorje gostovala v Evropskem parlamentu.

Tekst: Igor Gošte


Nazaj