Spoštovani in spoštovane, želeli bi vas dodatno opozoriti na nocojšnji premieri: bralne uprizoritve igre Voranc Daneta Zajca v režiji Eve Kraševec ob 18.00 v Drama Kavarni in uprizoritve Emigranta Sławomirja Mrożka v režiji Nine Ramšak Marković ob 20.00 v Mali Drami, ter na spremembe oktobrskega sporeda na Velikem odru in v Mali Drami, podrobneje predstavljene v nadaljevanju.

Ob tej priložnosti bi želeli dodatno izpostaviti, da bomo nove uprizoritve letošnje sezone in ponovitve iz prejšnjih lahko načrtovali in igrali le v nekaj ponovitvenih sklopih, med katerimi bodo včasih zaradi novih premier in obnavljanja uprizoritev iz prejšnjih repertoarjev lahko nastali tudi daljši premori. Tako v oktobru dodatno izpostavljamo prihajajoče sklope ponovitev uprizoritev Nova rasa avtorja in režiserja Matjaža Zupančiča in Mati Stanisława Ignacya Witkiewicza v režiji Juša Zidarja, ki smo ju premierno predstavili v sezoni 2020/21.

Program sezone 2021/22 bomo v Mali Drami nadaljevali s premiero monodrame Vse sijajne stvari Duncana Macmillana v režiji Nataše Barbare Gračner, ki jo načrtujemo v petek, 5. novembra, ob 20.00. Na Velikem odru pa s premiero drame Jacques in njegov gospodar Milana Kundere v režiji Doriana Šilca Petka, ki jo načrtujemo v soboto, 6. novembra, ob 20.00. Teden zatem, v soboto, 13. novembra, načrtujemo na Velikem odru tudi slavnostno premiero uprizoritve Cement Heinerja Müllerja v režiji Sebastijana Horvata, marca predstavljeno v spletnem prenosu, ki ji bo po sklopu ponovitev sledilo še gostovanje v Srbiji v Beogradskem dramskem pozorištu, načrtovano konec novembra. 

Z bralno uprizoritvijo igre Voranc Daneta Zajca v režiji in dramaturgiji Eve Kraševec, ki se bo premierno odvila v sredo, 13. oktobra, ob 18.00 v Drama Kavarni, slavnostno obeležujemo skorajšnji izid sklepne v ciklu Zajčevih zvočnih dram. V šestih delih bo med 17. novembrom in 22. decembrom objavljena v zvočni knjižnici Drame. Podrobnejša predstavitev zvočne drame Voranc, ki jo bodo bralno uprizorili in posneli Uroš Fürst, Petra Govc, Benjamin Krnetić, Valter Dragan, Janez Škof, Maja Sever, Matija Rozman, Saša Mihelčič in Mia Skrbinac, je na voljo na tukaj.

Nocojšnji premieri uprizoritve Emigranta Sławomirja Mrożka v režiji Nine Ramšak Marković, bodo sledile že najavljenje ponovitve med 14. in 16. oktobrom ter še tri dodatne med 21. in 23. oktobrom ob 20.00 v Mali Drami. V uprizoritvi igrata Marko Mandić in Nejc Cijan Garlatii. Uvodna uprizoritev sezone 2021/22, Požigalci po igri Maxa Frischa Dobrnik in požigalci v priredbi in režiji Jana Krmelja, se vrača na Veliki oder v petek, 15., in v soboto, 16. oktobra, ob 19.30. Naslednji sklop ponovitev bo na sporedu v ponovoletnem nadaljevanju sezone. V uprizoritvi igrajo Saša Tabaković, Iva Babić, Benjamin Krnetić, Uroš Fürst, Nina Valič in Matija Rozman.

Uprizoritev Nova rasa avtorja in režiserja Matjaža Zupančiča, ki smo jo premierno predstavili septembra 2020, bomo tokrat odigrali na Velikem odru, in sicer 21., 22. in 23. oktobra ob 20.00. V uprizoritvi igrajo Bojan Emeršič, Barbara Cerar, Saša Tabaković, Jurij Zrnec in Aleš Valič, ki bo prvič nastopil v vlogi Führerja (v alternaciji z Gregorjem Bakovićem). Prva slovenska uprizoritev igre Mati Stanisława Ignacya Witkiewicza v režiji Juša Zidarja, ki smo jo premierno predstavili maja letos, bo na sporedu vsak večer med 26. in 30. oktobrom ob 19.30 na Velikem odru. V uprizoritvi igrajo Silva Čušin, Nejc Cijan Garlatti, Maša Derganc, Zvone Hribar, Timon Šturbej, Barbara Cerar in Klemen Janežič.

Sezono 2021/22 v Mali Drami bomo nadaljevali s prvo slovensko uprizoritvijo igre Vse sijajne stvari Duncana Macmillana v režiji Nataše Barbare Gračner. Premieri v petek, 5. novembra, bosta sledila še sklopa ponovitev med 6. in 13. novembrom ter 13. in 16. decembrom. V monodrami igra Uroš Fürst. Sezono 2021/22 na Velikem odru Drame bomo nadaljevali z uprizoritvijo igre Jacques in njegov gospodar znamenitega pisatelja in dramatika Milana Kundere v režiji Doriana Šilca Petka. Zaradi nepredvidenih okoliščin premiero načrtujemo v soboto, 6. novembra, ob 20.00 in prvi sklop ponovitev 8. in 10. novembra ob 19.30 ter 9. novembra ob 17.00. V uprizoritvi igrajo Branko Šturbej, Timon Šturbej, Pia Zemljič, Rok Vihar, Boris Mihalj, Zvone Hribar, Sabina Kogovšek, Gorazd Logar, Veronika Drolc, Eva Jesenovec in Saša Pavlin Stošić.

Vstopnice so v prodaji pri blagajni Drame in na drama.kupikarto.si. Več informacij.

Foto: Peter Uhan in Sandi Skok


Nazaj