Po tem, ko je v decembru pri Eko knjigi, ki je ustanovila Srečno hišo za otroke, izšla reportažna knjiga Od Lizbone do Montreala in San Diega - z dobrim namenom, katere celoten dobiček od prodaje bo namenjen trem bratom v rejništvu, je sedaj pod isto streho izšla še slikanica Deset ekozgodbic za lahko noč avtorice Irme Jančar, katere izkupiček bo namenjen še dvema bratcema v rejništvu za jezikovno šolo angleščine. – Tudi to knjigo je, enako kot omenjeno reportažno, je brezplačno oblikovala Katja Gaspari Leben, z ilustracijami pa so jo poleg Katje opremili tudi večkrat nagrajeni Roman Peklaj pa Maja Lubi, Ajda Erznožnik, Tijana Čvorak in Meta Jarc.

Kaj ponuditi za kosilo izbirčnemu zajčku Binčku? - Koga lahko osreči hlebček kruha? - Kako lahko pomagamo žabici Rezi? - Kako otroci razveseljujejo mati Zemljo? - Želite spoznati nadvse prijazni kači? – Ali pa videti, kako je Sonce pomagalo reki in potočku? – Vas zanima tudi, zakaj potrebuje Zemlja očala?

Na vsa ta vprašanja podajajo odgovore zgodbice v slikanici avtorice Irme Jančar, ki je vrsto let poučevala razredni pouk v šoli v Pirničah pod Šmarno goro, že pred dvema desetletjema pa so njeni učenci obravnavali pomen čiste vode in čistega zraka. Njen vnuk ji pravi kar »okoljska mirovnica«, saj si za ohranjanje okolja prizadeva prav s pomočjo črk in besed. Tokrat torej združenih v slikanico desetih ekozgodbic, ki jih je z ilustracijami opremilo kar šest domačih ilustratorjev.

Z nakupom slikanice bodo bralci prispevali v dobrodelni mošnjiček za dva bratca v rejništvu, ki si želita izboljšati svoje znanje angleškega jezika. Z izkupičkom bosta namreč bratca - po nasvetu njune socialne delavke, gospe Marte Tomec s Centra za socialno delo Domžale - deležna jezikovne šole angleščine.

Ne zamudite! Predstavitev slikanice Deset ekozgodbic za lahko noč ob čajanki z Irmo Jančar. Ob “sproščenem klepetu” bomo predstavili knjigo z njeno dobrodelno noto za bratca v rejništvu, ob ogledu razstave ilustracij pa bomo pokramljali tudi z ilustratorji, ki so sodelovali v projektu.

Srečna hiša (stavba Avto Kveder), Obrtniška 1, Lukovica pri Domžalah, sobota, 24. januar 2015, ob 17.30. Povežimo prijetno branje z družbeno odgovornostjo! Izdaja pričujoče knjige je projekt Srečne hiše, ki je s svojimi aktivnostmi usmerjena v pomoč socialno ogroženim in otrokom v rejništvu. 

V januarju bomo v Srečni hiši tudi - prvič v Sloveniji! – predstavili mladinski roman Čudo, ki ga je v slovenščino prevedel Boštjan Gorenc – Pižama. Ta bo, tudi kot ambasador Srečne hiše, roman predstavil v soboto, 31. januarja, ob 17.30. Predstavitvi te knjige bo sledila tudi kratka in slikovita predstavitev omenjene reportažne knjige Od Lizbone do Montreala in San Diega - z dobrim namenom. Nosilec projekta Srečna hiša je sicer podjetje Eko knjiga, ki dokazuje, da je mogoče podjetništvo usmerjati tudi v odgovorne projekte.

Več informacij o delovanju Srečne hiše in o tem, kako se lahko vključite v naše projekte pa na www.srecnahisa.si in info@srecnahisa.si.